Od 300 uzoraka mleka 272 apsolutno bezbedna

Izvor: Studio B, 13.Feb.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 300 uzoraka mleka 272 apsolutno bezbedna

Od 300 obrađenih uzoraka mleka, 272 uzorka su pokazala potpunu bezbednost, dok je 28 uzoraka na granici dozvoljenih vrednosti aflatoksina, saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako se navodi u saopštenju, na 28 uzoraka se rade precizniji testovi i detekcija mikotoksina M1 jer sumnjivost tih uzoraka ne mora nužno da se odnosi na prisustvo tog aflatoksina koji je kancerogen.

Ministarstvo je istaklo da će objaviti o kom mleku i kojim proizvođačima je reč i naložiti zakonom predviđene mere ukoliko dalje analize pokažu prisustvo aflatoksina M1 u nekom od uzoraka u kojima je aflatoksin na granično dozvoljenim vrednostima.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.