Objavljeni uslovi za dodeljivanje Nagrade grada Beograda

Izvor: Studio B, 21.Jan.2013, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni uslovi za dodeljivanje Nagrade grada Beograda

Grad Beograd objavio je uslove za dodeljivanje nagrade za 2012. godinu.

Nagrada grada Beograda dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju i sportu. Takođe, nagrade se dodeljuju i za herojsko delo, zatim za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Beograda, te specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Nagrade grada Beograda za herojsko delo, dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda, najboljeg poljoprivrednika, kao i specijalno priznanje za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd, ustanovljene su 2010. na inicijativu gradonačelnika, i prvi put dodeljene za ostvarene rezultate u 2009. Dopunom Odluke o Nagradi grada Beograda navedene nagrade uvrštene su u najznačajnija ostvarenja kojima se odaje priznanje na teritoriji grada.

Nagrada se dodeljuje pojedincu ili grupi za zajedničko delo i može se dodeliti istom licu više puta. Može je dobiti samo autor koji ima prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana. Dodeljuje se za delo koje je postalo dostupno javnosti prvi put na teritoriji Beograda od 1. januara do 31. decembra 2012. godine (ne odnosi se na Nagradu grada Beograda za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Beograda).

Nagrada grada Beograda za stvaralaštvo mladih dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije ostvarenje u naučnom i umetničkom radu učenika i studenata. Dodeljuje se pojedincu ili grupi ako su određeni rezultati postignuti grupnim radom.

Nagrada se može dodeliti istom licu više puta i nedeljiva je.

Nagrada grada Beograda „Svetislav Stojanović" dodeljuje se za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara na teritoriji grada Beograda, u periodu od 1. januara do 31. decembra 2012. godine. Nagrada se dodeljuje pojedincu koji je pokazao požrtvovanost, kolegijalnost i nesebičnost u obavljanju vatrogasne službe ili pojedincu koji je postigao podvig u sprečavanju ili gašenju požara, spasavanju građana i njihove imovine, kao i otklanjanju drugih opasnosti po život i zdravlje ljudi i materijalnih dobara. Dodeljuje se i vatrogasnoj jedinici koja je duže vreme radom i zalaganjem ostvarila rezultate u radu koji prevazilaze prosečan radni učinak odnosno pokazala izuzetnu uspešnost u konkretnim akcijama. Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju Uprava za zaštitu i spasavanje u Beogradu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Vatrogasni savez Beograda i građani.

Rok za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Beograda je 20. februar 2013. godine. Odluku o dodeli Nagrade grada Beograda donose odgovarajuće komisije koje je imenovala Skupština grada Beograda. Pre donošenja odluke o nagradi, lista predloženih kandidata koji ispunjavaju uslove objavljuje se u dnevnim listovima najkasnije do 15. marta 2013. godine. Više informacija o uslovima za dodeljivanje nagrada može se naći ovde.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.