Objavljeni ključevi sa rešenjima testa iz matematike

Izvor: Studio B, 19.Jun.2012, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni ključevi sa rešenjima testa iz matematike

Ključ sa rešenjima testa iz matematike, koji su osmaci danas rešavali na polaganju male mature objavljen je na sajtovima Ministarstva prosvete i nauke www.mpn.gov.rs i Radio-televizije Srbije www.rts.rs.

Pred đacima je danas bilo 20 zadataka iz kombinacije broj 1, koju je neposredno pre početka polaganja izvukao ministar prosvete Žarko Obradović. Đaci su juče polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Na završnom ispitu, učenik može da ostvari najviše 20 bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << po predmetu, što znači maksimalno 40 bodova. Na osnovu opšteg uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu osnovne škole, broja bodova dobijenih na osnovu rezultata na takmičenjima učenika osmog razreda osnovne škole i na osnovu rezultata na završnom ispitu izvršiće se rangiranje učenika.

Na testovima iz srpskog jezika i matematike ima 50 odsto nepoznatih pitanja, 25 odsto delimično poznatih i 25 odsto potpuno poznatih zadataka. U dogovoru sa poverenikom za informacije od javnog značaja od ove godine rezultati završnog ispita biće istaknuti unutar osnovnih škola, a ne kao do sada na ulaznim vratima ili prozorima.

Preliminarni rezultati završnog ispita zvanično će biti objavljeni u četvrtak, 21. juna. Eventualne žalbe učenika na rezultate podnose se 21. juna u osnovnim školama, a žalbe okružnim upisnim komisijama dan kasnije, 22. juna Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna u osnovnim školama i na sajtu www.upis.mpn.gov.rs. Rezultai na sajtu biće objavljeni pod šiframa poznatim đacia u roditeljima. Osmi razred završilo je 78.004 učenika, a u srednjim školama ima 83.335 slobodnih mesta.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završeni testovi, rešenja na sajtu

Izvor: B92, 19.Jun.2012

Beograd -- Ključ sa rešenjima testa iz matematike, koji su osmaci rešavali na polaganju male mature objavljen je na sajtovima Ministarstva prosvete i nauke i RTS-a...Pred đacima je danas bilo 20 zadataka iz kombinacije broj 1, koju je neposredno pre početka polaganja izvukao ministar prosvete Žarko...

Nastavak na B92...

Geometrija zadala muke

Izvor: Danas, 19.Jun.2012

Test iz matematike bio je neuporedivo teži od srpskog, a đaci su se najviše mučili sa zadacima iz geometrije. Ipak, u razgovoru sa ministrom prosvete i nauke Žarkom Obradovićem, koji je juče posetio beogradsku osnovnu školu „Jovan Miodragović“, učenici su rekli da test nije bio toliko težak,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.