OČAJ Majka bolesne devojčice iz Koviljače ide PEŠKE u Beograd

Izvor: 24sata, 10.Sep.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OČAJ Majka bolesne devojčice iz Koviljače ide PEŠKE u Beograd

Gorica Lukić iz Banje Koviljače, majka trinaestogodišnje Darije Petrović, devojčice koja boluje od teške bolesti, razočarana nebrigom države o deci, odlučila je da sutra peške krene u Beograd i javno izrazi nezadovoljstvo.

"Planiram da Dariju ispratim u školu u pola osam, a onda krećem peške u prestonicu. Razlog mog protesta su obećanja nadležnih institucija i neispunjavanje obaveza prema ljudima, koji su materijalno, zdravstveno i moralno osiromašeni i odbačeni >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << od svih. Krećem jer ne mogu više da izdržim lažna obećanja. Verujte, ja bolesno dete ne mogu da gledam da živi u ovoj vlazi i nemaštini", kaže Gorica.

Ona kaže da će poneti transparent na kome će pisati: „I ja sam majka - za svu bolesnu decu koja su zaboravljena“.

Kako je potvrdila, od policije je dobila saglasnost da se može kretati trasom Banja Koviljača - Loznica - Lešnica - Prnjavor - Šabac - Platičevo - Grabovci - Buđanovci - Pećinci - Šimanovci - Beograd.

- Kretaću se isključivo po danu, a prespavaću tamo gde se zadesim. Rečeno mi je da ne idem auto-putem zbog bezbednosti, a računam da ću u ponedeljak stići u Beograd. Planiram da odem pred Ministarstvo rada i da ministru Vulinu predam pet zahteva. Na ovaj korak sam se odlučila zbog diskriminacije bolesne dece - kaže Gorica.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Majka bolesne devojčice u znak protesta peške ide za Beograd

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2014

Gorica Lukić iz Banje Koviljače, majka bolesne trinaestogodišnje Darije Petrović, razočarana nebrigom države o deci, odlučila je da sutra peške krene u Beograd i javno izrazi nezadovoljstvo..."Planiram da Dariju ispratim u školu u pola osam, a onda krećem peške u prestonicu. Razlog mog protesta...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.