Novi vrtić „Anastasija u Lazarevcu počeo sa radom

Izvor: Studio B, 13.Sep.2011, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vrtić „Anastasija" u Lazarevcu počeo sa radom

Na radost najmlađih žitelja opštine Lazarevac, u okviru Parohijskog doma Crkve Svetog Dimitrija počeo je da radi novi vrtić „Anastasija".

Vrtić su danas posetili predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić. JP „Kolubara" izgradilo je Parohijski dom, a deo prostora namenski je ustupljen lazarevačkoj Predškolskoj ustanovi „Rakila Kotarov Vuka" na korišćenje bez nadoknade. Adaptaciju prostora i nabavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << celokupnog nameštaja i mobilijara neophodnog za rad vrtića, finansirao je grad Beograd.

- Ovo je šesti gradski vrtić u Lazarevcu od ukupno 26, koliko ih ima na teritoriji ove opštine i sa više od 1.500 mališana, koji su raspoređeni u oko 80 grupa. Grad Beograd je uložio sredstva u adaptaciju dela Parohijskog doma prema pravilniku za boravak dece, opremio objekat i uredio prostor za igru dece. U narednim mesecima postavićemo i ogradu, za koju je dobijena saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture - istakla je Jovčićeva i napomenula da se strategija širenja mreže dečjih ustanova na teritoriji grada Beograda, koja podrazumeva da se skladu sa razvojem grade i novi objekti dečje zaštite, odnosi i na opštinu Lazarevac.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić istakao je da grad Beograd istovremeno gradi mostove, dovodi asfalt do svakog domaćinstva, gradi škole u centru, ali i otvara vrtiće u rubnim delovima grada. On je podsetio da je u prethodne tri godine u glavnom gradu izgrađeno 29 novih vrtića, dok je 51 objekat kompletno rekonstruisan i opremljen.

- Do kraja godine otvorićemo još tri nova vrtića u Velikom Mokrom Lugu, Rakovici i Barajevu i time ćemo nastaviti sa politikom rešavanja problema svih građana, bez obzira na to kom delu grada žive. Ne može Beograd da se razvija samo u centru, već mora da rešava i probleme u rubnim delovima grada, gde su oni i najizraženiji. U narednim mesecima gotovo 200 miliona dinara iz gradskog budžeta biće uloženo za izgradnju ulica i popravku postojećih saobraćajnica, za unapređenje života svih Lazarevčana - rekao je Antić i dodao da mu je posebno drago što je Eparhija šumadijska prvi ovakav objekat otvorila u saradnji sa gradom Beogradom.

Novi vrtić „Anastasija", nazvan je po majci Svetog Save, a prostorije ove dečje ustanove danas je osveštao je vladika šumadijski Jovan.

- Za mene je izgradnja dečjih vrtića, gde će se deca učiti da budu zajedno, da se druže i da poštuju jedni druge, ravna izgradnji jednog hrama ili crkve - zaključio je vladika.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Lazarevcu svečano otvorena Biblioteka „Dimitrije Tucović"

Izvor: Studio B, 13.Sep.2011

Posle više od šest decenija rada u nenamenskim prostorijama i podstanarskog života, Biblioteka „Dimitrije Tucović" u Lazarevcu danas je otvorena u obnovljenom zdanju „stare bolnice" u centru grada...Adaptaciju ove velelepne zgrade zajednički su finansirali grad Beograd i opština Lazarevac,...

Nastavak na Studio B...

POČEO SA RADOM NOVI VRTIĆ U LAZAREVCU

Izvor: Kurir, 13.Sep.2011

BEOGRAD- Na radost najmlađih žitelja opštine Lazarevac, u okviru Parohijskog doma Crkve Svetog Dimitrija počeo je da radi novi vrtić „Anastasija”, koji su posetili predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić...JP „Kolubara”...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.