Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2021, 13:14

Novi dan: Po čijoj meri je beogradski metro

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavljuje gradnju metroa u novembru, a iako izgradnja još uvek nije počela, već postoje problemi. Javna sednica na kojoj se raspravljalo o tome kuda će ići metro u Beogradu nije bila toliko javna jer veliki broj onih koji su očekivali da će ući zato što su podneli primedbe na nacrt plana generalne regulacije, nije ušao u zgradu Skupštine grada. Promenjena je i cena po kojoj će se raditi metro, pa je tako po ranijem projektu bila oko 2,2 milijarde evra a sad je narasla dva i po puta. Po čijoj meri je formirana trasa metroa? Koje su još primedbe uputile građani ali i stručna udruženja? Hoće li beogradski metro konačno rasteretiti saobraćaj u ovom gradu? O svemu tome u Temi jutra govore Mirko Radovanac, inženjer saobraćaja i Miloš Vučković iz udruženja Po meri metro.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Gosti N1: Novi predlog metroa po putniku skuplji pet puta, po čijoj je meri

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2021, 12:21

Inženjer saobraćaja Mirko Radovanac kaže da je sa kolegama, na osnovu dostupnih podataka o novom projektu metroa, uradio analizu i utvrdili su da je po jednom putniku novi predlog pet puta skuplji nego stari, jer će biti manji broj putnika zbog predloženih trasa, za koje je zamenik gradonačelnika...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.