Nove saobraćajnice od nove godine

Izvor: Politika, 08.Nov.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove saobraćajnice od nove godine

Uskoro kraj radova u Vojvođanskoj i Jurija Gagarina

Boris Ranković, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju i Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd, najavili su juče da će deo saobraćajnice ispod nadvožnjaka u Ulici Jurija Gagarina ponovo biti prohodan do kraja godine. U isto vreme biće završena i obnova Vojvođanske ulice.

Radovi u Ulici Jurija Gagarina obuhvataju izmeštanje postojeće infrastrukture, rušenje starog i izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << novog železničkog nadvožnjaka, raspona70 metara i izgradnju po tri saobraćajne trake u oba smera. Radove finansira Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a izvođač je „Energoprojekt niskogradnja”, za šta će iz gradske kase biti utrošeno 700 miliona dinara.

Nenad Milenković i Boris Ranković juče su obišli i radove u Vojvođanskoj ulici. Kolovoz u ovoj ulici, sa strane novobeogradskih blokova, proširen je za tri trake još u septembru, a sada se na tom potesu završava kanalizaciona mreža. Izgradnjom nove kišne i fekalne kanalizacije i njihovim povezivanjem na postojeću mrežu otpadne vode biće povezane sa centralnim gradskim kanalizacionim sistemom. Ovim radovima biće obuhvaćeni i kanalizacioni priključci za domaćinstva u Vojvođanskoj ulici koja dosad nisu bila povezana na kanalizaciju.

Vrednost radova je 345 miliona dinara, a izvođači su „Kolubara invest-gradnja” i „Gemaks”. Direkcija planira da tokom 2009. godine nastavi proširenje ove saobraćajnice na potesu od Nehruove do Gandijeve ulice, ali je pre toga neophodno rešiti imovinsko-pravne probleme. Ukupna planirana dužina obnovljene Vojvođanske ulice je 1.491 metar.

Na kraju jučerašnjeg obilaska najmnogoljudnije opštine, Milenković i Ranković su posetili i ulicu Španskih boraca, jer je opština pokrenula inicijativu da se ova ulica produži od tramvajskog depoa GSP-a do Univerzitetskog naselja.

D. S.

[objavljeno: 08/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.