Nova signalizacija na raskrsnicama

Izvor: Press, 06.Avg.2010, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova signalizacija na raskrsnicama

Na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Kralja Milana juče je postavljena nova horizontalna saobraćajna signalizacija u vidu crvenog kvadrata sa dijagonalama, a u planu je da one budu postavljene na još 14 najprometnijih raskrsnica u gradu
U Sekretarijatu za saobraćaj kažu da je svrha ove signalizacije da upozori vozače da ne kreću u prelazak raskrsnice ukoliko nisu sigurni da će im intenzitet saobraćaja to dozvoliti.
- Ova vrsta signalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << po prvi put se može videti u našem gradu, ali ona nije nepoznata u gradovima u našem okruženju, Evropi i Americi. Njeno postavljanje deo je projekta „Deblokada raskrsnica", koju je inicirao gradonačelnik Dragan Đilas, a sprovodi je naš sekretarijat. Nije nam cilj kažnjavanje vozača, već želimo da ih upozorimo da pažljivijom vožnjom mogu mnogo da utiču na bolju protočnost saobraćaja - rekao je Dragoljub Đakonović, sekretar za saobraćaj.
Pored crvenog kvadrata na asfaltu, na raskrsnicama će biti postavljeni i saobraćajni znaci na kojima će latinicom i ćirilicom biti ispisano „NE BLOKIRAJ RASKRSNICU".
Inače, član 49 Zakona o bezbednosti saobraćaja propisuje da vozači ne smeju da ulaze u raskrsnicu ukoliko iz nje ne mogu bezbedno da izađu. Kazna za ovaj saobraćajni prekršaj je 5.000 dinara.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.