Nova parking mesta na Vidikovačkoj pijaci

Izvor: Blic, 02.Mar.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova parking mesta na Vidikovačkoj pijaci

Sugrađani koji žive u blizini Vidikovačke pijace dobiće uskoro 200 novih parking mesta, čiju izgradnju su inicirali građani na „danu otvorenih vrata” u Skupštini grada.

– Ovo je treća inicijativa koju su tražili stanovnici Rakovice: do sada su dobili internet-park na Miljakovcu i zaštitne ograde na parkingu u ovom naselju. Površine na kojima su do sada iz kamiona prodavani proizvodi na ovaj način pretvaramo u parking mesta, kako bismo poboljšali izgled pijace >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i njene okoline – rekao je Miroslav Čučković, član Gradskog veća, koji je danas obišao radove.

On je istakao da će potpuni komunalni red na ovom mestu, kao i oko svih drugih pijaca, biti uspostavljen kada se završi izgradnja veletržnice.

– Veletržnica će svima koji sada prodaju iz kamiona ponuditi da to rade tamo po daleko nižim cenama, a tako će i sami proizvodi biti jeftiniji za Beograđane. Veletržnica će početi da se gradi za mesec dana, rok za izgradnju je šest meseci, i tada će se stvoriti uslovi da se sve voće i povrće koje Srbija proizvodi ponudi na toj lokaciji – kazao je Čučković.

Predsednik opštine Rakovica Bojan Milić naglasio je da će višedecenijski problem ovog dela grada biti rešen na zadovoljstvo građana.

– U anketama građana parking mesta su u vrhu potreba, pa ćemo ih graditi i u rakovičkim naseljima, gde god Rakovičani od nas to zatraže. Ovde ih ne postavljamo na zelenim površinama, već na uskom pojasu koji se isključivo koristi za bespravnu prodaju. Parking mesta će biti izgrađena za mesec i po dana, sa svake strane pijace – rekao je Milić i podsetio da projekat finansiraju JP „Poslovni centar Rakovice” i JKP „Gradske pijace”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.