Nova linija gradskog prevoza Novi Beograd-Radiofar

Izvor: Studio B, 21.Feb.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova linija gradskog prevoza Novi Beograd-Radiofar

Linija javnog gradskog prevoza broj 613 koja će radnim danima saobraćati od Novog Beograda do naselja Radiofar puštena je u rad.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović prisustvovali su puštanju u rad nove linije javnog gradskog prevoza 613, od Novog Beograda do naselja Radiofar. Na osnovu zahteva, koji je Privremenom organu predstavljen pre dve nedelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kada je Siniša Mali primao građane, linija je za veoma kratko vreme uspostavljena. Trasa prolazi pored osnovnih škola na Novom Beogradu i Bežanijskoj kosi, u koje trenutno idu školska deca iz naselja Radiofar.

- Linija 613 od danas će povezivati Novi Beograd i naselje Radiofar. U ovom surčinskom naselju živi više od 1.500 građana, posluje pedesetak preduzeća, i oko šezdeset studenata i učenika svakodnevno ima potrebu da se preveze do fakulteta i škola. Veliki problem za uspostavljanje linije ITS-a u ovom delu grada predstavljao je neasfaltirani put. Žitelji naselja Radiofar sami su organizovali asfaltiranje i završetak dela pristupnog puta, čime su stvoreni uslovi za konačno uspostavljanje gradskog saobraćaja i u ovom naselju - rekao je Mali.

On je naglasio da je grad Beograd na ovu odličnu organizovanost sugrađana odreagovao uvođenjem nove autobuske linije, u skladu sa potrebama stanovnika. Takođe, podsetio je da je u prethodnom periodu postojao prevoz u ovom naselju, ali da ga je 2013. ukinula opština Novi Beograd. Takođe, infrastruktura nija bila odgovarajuća.

- Ovo je pravi primer kako inicijativa i rad građana nailaze na podršku gradske vlasti. Naš osnovni cilj je da sugrađanima olakšamo svakodnevni život i zato od danas žitelji ovog naselja neće morati da pešače kao do sada dva i po kilometra do prve autobuske stanice. Nova linija svakodnevno će saobraćati, a grad Beograd će se i dalje truditi da između stanovnika rubnih i centralnih opština ne postoji razlika. Liniju će finansirati grad i u narednom periodu biće modifikovana shodno potrebama i eventualno novim zahtevima građana. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja to što će se novoj liniji najviše obradovati najmlađi, jer će linija 613 prolaziti upravo pored škola na Novom Beogradu i Bežanijskoj kosi - rekao je Siniša Mali.

Predsednica Mesne zajednice „Radiofar" Marijana Vučić zahvalila je u ime građana Privremenom organu grada Beograda na velikoj podršci i razumevanju u rešavanju ovog problema, a pre svega što će se učenici lakše prevoziti do svojih škola.

Stanovnik naselja Radiofar Aleksandar Martinović istakao je da su meštani napokon posle 12 godina uspeli da ostavare saradnju sa Gradskim upravom, dok je ovaj projekat toliko brzo realizovan da je i sve njih iznenadio.

- Ova linija gradskog prevoza je rešenje za sve nas u naselju, koje je oivičeno sa jedne strane surčinskim aredromom a sa druge auto-putem, a pre svega za decu koja se pored škole bave i dodatnim sportskim i kulturnim aktivnostima u gradu - naveo je Martinović za Beoinfo.

Vozilo će radnim danima saobraćati na sat i 20 minuta, kapaciteta je 35 putnika, dok će u najskorijem roku biti razmotren zahtev građana da linija bude priširena i u dane vikenda, kao i u noćnim satima.

Trasa linije 613 je određena na osnovu zahteva građana da ova linija prolazi pored osnovnih škola na Novom Beogradu i Bežanijskoj kosi u koje trenutno idu školska deca iz naselja Radiofar. Red vožnje na liniji usklađen je sa potrebama učenika da se prevezu do škole. Na mesečnom nivou rad vozila na liniji će koštati oko 415.000 dinara.

Naselje Radiofar teritorijalno pripada gradskoj opštini Surčin. Mesna zajednica „Radiofar" i Udruženje građana naselja Radiofar proteklih godina su tražili povezivanje ovog naselja sa gradom linijom javnog gradskog prevoza, ali nisu postojali saobraćajno-tehnički uslovi (adekvatna saobraćajna mreža) za njeno uspostavljanje. U toku 2013. godine udruženje građana je organizovalo asfaltiranje i završetak pristupnog puta u rejonu podvožnjaka na auto-putu, u visini stajališta „Ikarbus", čime su se stekli uslovi za uspostavljanje linije JGS-a. U 2013. godini, u organizaciji opštine, postojala je školska linija, koja je ukinuta zbog nedostatka materijalnih sredstava.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova linija: Autobus 613 od danas saobraća na relaciji Novi Beograd-Radiofar

Izvor: Blic, 21.Feb.2014

Linija javnog gradskog prevoza broj 613 koja će radnim danima saobraćati od Novog Beograda do naselja Radiofar puštena je danas u rad...Predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali rekao je da linija ide na sat i dvadeset minuta, da saobraća jedno vozilo sa kapacitetom za 35 putnika, kao i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.