Noćas u Pančevu bilo povećano zagadjenje vazduha

Izvor: Studio B, 12.Okt.2010, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćas u Pančevu bilo povećano zagadjenje vazduha

U Pančevu je noćas utvrđeno višečasovno povećanje koncetracije zagađujućih materija u vazduhu, saopštila je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

Povećanje koncentracija zabeležile su automatske merne stanice grada Pančeva na svim mernim mestima, kao i aparati Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Povećanju koncentracije zagađujućih materija u vazduhu doprineli su, kako je navedeno, početak remonta u Rafineriji nafte, manipulativne aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u preduzećima Južne industrijske zone, početak grejne sezone i izrazito nepovoljni meteorološki uslovi bez vetra i sa velkim oscijacijama temperature.

Zbog prekoračenja graničnih vrednosti emisije zagađujućih materija u vazduhu iznad propisanih, Republička inspekcija za zaštitu životne sredine podnela je prijave za privredne prestupe protiv svih preduzeća i odgovornih lica u Južnoj industrijskoj zoni.

Zbog nepovoljnih meteoroloških uslova u zimskom periodu, Inspecija će pojačati nadzor tokom remonta u Rafineriji, ali i u svim preduzećima u Južnoj industrijskoj zoni, navedeno je ui saopštenju

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.