Nikolić: Beogradski maraton medijski proboj u svet

Izvor: Studio B, 20.Apr.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Beogradski maraton medijski proboj u svet

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ocenio je danas izuzetno uspešnim 28. izdanje ove manifestacije kojom je ostvaren pozitivan medijski proboj u svet.

"Očigledno je da smo snagom zajedništva i entuzijazmom učesnika, sponzora, grada Beograda, gradskih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi, državnih institucija - a prevashodno ministarstva omladine i sporta, volontera i predstavnika medija - ostvarili veliki uspeh kada je u pitanju organizacija maratona >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i pozitivan medijski prodor u svet.", izjavio je Nikolić.

Kako je saopšteno, "ovogodišnji 28. Beogradski maraton imao je rekordan broj od 4.500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 56 zemalja sveta sa svih kontinenata i to posle prošlogodišnje, takođe rekordne godine, a potom i veliki broj učesnika u Koka Kola Trci zadovoljstva".

"Nedelju dana pre ovog događaja održan je 22. Smoki Smokić Dečiji maraton u divnom ambijentu Beogradskog zoološkog vrta, u čijim kvalifikacijama je trčalo preko 15.000 beogradskih mališana", rekao je Nikolić.

On je podsetio da je Dečiji maraton trčan uz poruku „I do cilja treba znati vrtić će ti znanje dati", a Beogradski maraton pod sloganom „Trči, čini dobro", a sprovedeni su u partnerskom odnosu sa UNICEF-om i Fondacijom Novak Đoković.

Nikolić je istakao da je posebno značajna činjenica da su domaći atletičari Ana Subotić, Velimir Bojović i Darko Živanović ostvarili dobre rezultate i izvanredne plasmane u polumaratonu.

"Takođe smo ponosni na činjenicu da je još jedna legendarna sportska ličnost svetska rekorderka u skoku u dalj Galina Čistjakova bila promoterka ovogodišnjeg maratona", ocenio je Nikolić.

"Bila sam na mnogo atletskih i sportskih događaja u svojoj karijeri, ali ovakvu atmosferu nisam nigde osetila" - izjavila je Čistjakova po povratku u Bratislavu gde sada živi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.