Nepotpuno više od 12.000 zahteva

Izvor: Blic, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepotpuno više od 12.000 zahteva

Opština Voždovac poziva sve vlasnike koji su podigli nove objekte, ili nadogradili ili proširili postojeće, ali bez građevinske dozvole, da dostave potrebnu dokumentaciju kako bi njihova legalizacija što pre bila okončana.



Ovo je treći put kako Opština Voždovac poziva žitelje sa svoje teritorije da dostave potrebnu dokumentaciju.

- Do 13. maja 2003. godine Opština Voždovac primila je 17.000 zahteva za legalizaciju, od čega je čak 90 odsto bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nepotpuno. Do danas rešeno je oko 5.000 i, praktično, zbog nepotpune dokumentacije, nemamo više šta da rešavamo - kaže Zoran Lukić, načelnik opštinske uprave opštine Voždovac.

Prema njegovim rečima, ovo je već treći put da Opština poziva svoje građane da dostave potrebnu "papirologiju".

- U najvećem broju slučajeva nedostaju geodetski snimci, skice objekata ili kopije parcele sa ucrtanim objektom, bez čega ne možemo dalje da radimo. Ne postoji krajnji rok do kada treba dostaviti tu dokumentaciju, ali apelujemo na Voždovčane da to što pre urade kako bi njihovi zahtevi što pre bili rešeni - kaže Lukić.

Legalizaciju objekata koji su podignuti bez građevinskih dozvola omogućio je Zakon o planiranju i izgradnji koji je donet 2003. godine.

Žiteljima Voždovca Opština je omogućila i da zakažu konsultacije u vezi sa legalizacijom, gde takođe mogu dobiti sve potrebne informacije vezano za dokumentaciju koja nedostaje. Brojevi telefona su 2440-059 i 2441-071.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.