Neophodni bolji uslovi za rad vatrogasaca

Izvor: Studio B, 26.Jan.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodni bolji uslovi za rad vatrogasaca

"Do kraja godine biće završena manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu, a cilj je da shodno potrebama Uprave za vanredne situacije, izgradimo ukupno pet takvih stanica širom grada", rekao je gradonačelnik Beograda.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas Upravu za vanredne situacije u Beogradu, kako bi se upoznao sa potrebama Uprave i kako bi našli način na koji grad Beograd može da pomogne.

Mali je istakao da su ljudski životi prioritet i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je zato neophodno da se poboljšaju uslovi u kojima vatrogasci rade.

- Do kraja godine biće završena manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu, a cilj nam je da, shodno potrebama Uprave za vanredne situacije, izgradimo ukupno pet takvih stanica širom grada. Na taj način će biti pokriven mnogo veći broj lokacija i stanovnika, a vatrogasci će moći brže da stignu do određene lokacije - kaže gradonačelnik.

On je dodao da će, zbog teške finansijske situacije u gradu, pokušati da nađe donatore koji će pomoći u nabavci opreme za vatrogasce.

- Grad Beograd je imao odličnu saradnju sa Upravom za vanredne situacije tokom majskih poplava, znam kako rade i funkcionišu i zato mislim da je važno da im pomognemo. Obećao sam i da će Grad donirati softver koji će olakšati komunikaciju sa građanima - ističe Mali.

On je zahvalio na svemu što je Uprava za vanredne situacija u Beogradu uradila tokom poplava.

- Iza nas je veliki posao i mislim da smo zajedničkim snagama uradili mnogo za naše sugrađane, naročito u Obrenovcu. Mislim da smo dobro odgovorili svim zadacima i izazovima, i da je tome najviše doprinelo pravovremeno reagovanje i dobra koordinacija. Na ove ljude možemo da računamo svakodnevno, u situacijama gde se radi o ljudskim životima i zato je njihov posao dragocen - zaključuje Siniša Mali.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu do kraja 2015.

Izvor: RTS, 26.Jan.2015

Gradonačelnik Siniša Mali posetio je Upravu za vanredne situacije u Beogradu, i najavio da će do kraja godine biti završena manja vatrogasna stanica na Novom Beogradu. . Mali je obišao Upravu za vanredne situacije kako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.