Izvor: Politika, 04.Jul.2009, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemarnost graditelja na štetu građana

Očekujem da protiv investitora bude podignuta krivična prijava zbog neposedovanja upotrebne dozvole za zgradu u Ulici Veselina Masleše 22, rekao je gradonačelnik

Izgradnjom stambene zgrade u Ulici Veselina Masleše 22 na Pašinom brdu, za koju postoji odobrenje za gradnju i pravosnažna građevinska dozvola, uništen je kvalitetan život brojnih domaćinstava ove ulice.

Do garaže koja se nalazi sa unutrašnje dvorišne strane vodi samo dva i po metra širok kolski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << put, a zid duž ovog prolaza pomeren je za dvadesetak centimetara. Zbog toga nijedno od predviđenih osam vozila praktično ne može da prođe kroz kapiju i bude parkirano u ovom prostoru, iako je projektom to predviđeno.

– Investitori nisu u potpunosti poštovali projektnu dokumentaciju. Kroz ovu ulicu sada više ne može da prođe ni kamion „Gradske čistoće” jer su na svakom koraku parkirana vozila. Ovaj objekat, na koji smo prilikom obilaska Voždovca nabasali pre mesec dana, nema upotrebnu dozvolu tako da očekujem da uskoro protiv investitora bude podignuta krivična prijava. Zgrada sa deset stanova je pravi primer kako graditelji, ako samo malo odstupe od predviđenih mera gradnje, mogu da unište život ostalih sugrađana – istakao je Dragan Đilas, gradonačelnik.

On je dodao da kad prvih pet investitora bude kažnjeno i prvih pet objekata bude srušeno, više neće biti slučaja poput Dubljanske ulice u kojoj je gradnja nove zgrade uzrok rušenja stare kuće.

Posle obilaska voždovačkih objekata, gradonačelnik je posetio i gradilište nove osnovne škole u naselju Borča Greda, gde su završeni zemljani radovi i betoniranje temelja na svim lamelama buduće osmoletke.

– Leva obala Dunava je deo grada koji je dugi niz godina bio u zapećku. Ovde postoje brojni akutni problemi, od kanalizacije pa do toga da nam deca idu u jednu školu u tri smene. Radovi na izgradnji škole počeli su 20. marta ove godine, a rok za završetak skraćen je sa 18 na 15 meseci – rekao je Đilas.Objekat se sastoji od šest lamela, ima 24 učionice, osam kabineta, tri laboratorije, biblioteku sa čitaonicom, prostor za nastavno osoblje, fiskulturnu i višenamensku salu, kuhinju, trpezariju, tehničke prostorije i univerzalni sportski teren. Škola u Borči projektovana je da primi 827 učenika u jednoj smeni.Ugovorena vrednost radova je 292.910.255 dinara.

M. R. B. –M. B.

[objavljeno: 04/07/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.