Nema novca ni za novi asfalt

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema novca ni za novi asfalt

OD početka godine u Beogradu je asfaltirano 139 ulica. Neke delimično, neke potpuno, i to je politika koju ćemo nastaviti i sledeće godine. Uređivaćemo i trgove i parkove, trudićemo se da i pored teške finansijske situacije ispunimo sve ono što smo obećali, rekao je gradonačelnik Siniša Mali prilikom obilaska radova u ulici Vojni put u naselju Altina. Sigurno da je u obnovu pomenutih 139 ulica, posebno u vreme velike ekonomske krize, uložen veliki napor i trud, pa ipak, u poređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sa rekordnom 2006. godinom, kada je planom Direkcije za puteve predviđeno i urađeno čak više od 700 ulica, za putare je ova sezona bila - „simboličan“ zalogaj. Ni postignuti rezultati lane nisu bili baš za pohvalu. Za sanaciju je ukupno planirano 156 ulica. A osim krpljenja oštećenja na starom kolovozu, 40 ulica je dobilo prvi asfalt. Utrošeno je oko 50.000 tona asfalta, međutim, plan je okvirno 50 odsto bio manji, u poređenju sa prethodnom godinom, kada je u programu Direkcije bilo oko 380 ulica. I 2011. godine, kompletno asfaltiranje završeno je u 345 ulica, što je opet skromnije za 200 ulica u odnosu na 2010. godinu. NAJVIŠE ČUKARICA I SURČIN GRAĐEVINSKA sezona još traje, pa će do zatvaranja gradilišta asfalt da zamiriše u još ponekoj ulici. Lane je najviše ulica obnovljeno na Čukarici, 20, i u Surčinu, 19. U Rakovici i Zemunu sanirano je po 15, Paliluli i Lazarevcu po deset, u Barajevu, Mladenovcu i Savskom vencu osam, Sopotu sedam, Voždovcu šest, Grockoj, Zvezdari i Starom gradu pet, Obrenovcu četiri, Vračaru i Novom Beogradu po tri.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nema novca za krpljenje ulica

Izvor: B92, 22.Sep.2014

Od početka godine u Beogradu je asfaltirano 139 ulica, što je čak sedam puta manje nego rekordne 2006. godine.."Neke ulice asfaltirane su delimično, neke potpuno, uređivaćemo i trgove i parkove, i to je politika koju ćemo nastaviti i sledeće godine."..Trudićemo se da i pored teške finansijske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.