Ne parkirati vozila na tek urađenim trotoarima!

Izvor: Studio B, 24.Avg.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne parkirati vozila na tek urađenim trotoarima!

Tokom pre podneva, u roku od dva sata, odneto je 26 vozila parkiranih na tek uradjenim trotoarima na Bulevaru kralja Aleksandra.

Obilazeći završne radove na Bulevaru kralja Aleksandra, gradski menadžer Aleksandar Bijelić još jednom je pozvao Beogradjane da ne parkiraju vozila na neobeleženim mestima i trotoarima jer se na taj način ugrožavaju gradilište i kretanje pešaka, i narušava kvalitet onoga što je do sada uradjeno pa se time povećavaju troškovi grada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
- Gradska uprava je pre nekoliko dana uputila apel svim građanima da poštuju saobraćajne propise i ne parkiraju svoja vozila na trotoarima u Bulevaru kralja Aleksandra. Deo vozača to poštuje, ali ipak zabrinjava činjenica da je jutros od 9 do 10.30 časova sa trotoara uklonjeno 26 vozila. Na delu bulevara kod pijace „Đeram", gde je najveća frekvencija pešaka, čak su uklanjana vozila koja su bila istovremeno parkirana na trotoaru i pešačkom prelazu - rekao je Bijelić.

Parkiranjem na trotoaru dolazi do pucanja i naprslina na pločniku, a oštećuje se i podloga pod pločama. Tako se napravi šteta od nekoliko hiljada dinara do nekoliko hiljada evra.

- Za grad je to veliki trošak, jer nam je namera bila da pri obnovi Bulevara kralja Aleksandra za što manju cenu dobijemo što veći kvalitet u što kraćem roku. Još jednom apelujem na sve koji imaju potrebu da svoje vozilo zaustave u Bulevaru kralja Aleksandra da to ne čine na mestima koja nisu obeležena, a pogotovu da se ne parkiraju na trotoare, zato što oni za to nisu predviđeni. Sličan problem smo imali u Požeškoj ulici, gde su vozači u početku poštovali naš apel, ali su kasnije parkirali na trotoarima i napravili štetu koju sada plaća grad Beograd - kazao je Bijelić.

Bilo bi veoma ružno da se za šest meseci ili godinu dana ovako uređen bulevar ograniči stubićima. To je praksa samo u Srbiji, dok se u Evropi stubići više nigde ne postavljaju zato što su ivičnjaci dovoljni da se ne parkira na trotoarima, podsetio je gradski menadžer.

Dnevno se zbog parkiranja na trotoarima u Bulevaru kralja Aleksandra izrekne 50 mandatnih kazni.

U okviru završnih radova na Bulevaru Kralja Aleksandra u toku je asfaltiranje i uređenje parking mesta u središnjem delu ulice, od Ruzveltove do Batutove. Do 25. avgusta, na delu od Ruzveltove do Stanislava Sremčevića, postavlja se završni sloj asfalta, pa je desna polovina Bulevara, od Vukovog spomenika ka Cvetkovoj pijaci zatvorena za saobraćaj. Na istom potezu zatvorene su i sve poprečne ulice na desnoj, parnoj strani, osim Ruzveltove i Stanislava Sremčevića.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MANDATNE KAZNE ZA PARKIRANJE U BULEVARU

Izvor: Kurir, 24.Avg.2010

BEOGRAD - Gradski menadžer Aleksandar Bijelić obišao je Bulevar kralja Aleksandra da se uveri poštuju li vozači apel grada Beograda da ne parkiraju svoja vozila na novouređenim trotoarima...– Gradska uprava je pre nekoliko dana uputila apel svim građanima da poštuju saobraćajne propise...

Nastavak na Kurir...

Vozači ne poštuju apel gradskih vlasti

Izvor: Glas javnosti, 25.Avg.2010, 07:03

BEOGRAD - Gradski menadžer Aleksandar Bijelić obišao je Bulevar kralja..Aleksandra da se uveri poštuju li vozači apel grada Beograda da ne..parkiraju svoja vozila na novouređenim trotoarima...– Gradska uprava je pre nekoliko dana uputila apel svim građanima da..poštuju saobraćajne propise...

Nastavak na Glas javnosti...

Bulevar: Trotoari kao parkiralište

Izvor: AutoBrief.com, 25.Avg.2010

Iako je Gradska uprava pre nekoliko dana uputila apel sugrađanima da poštuju saobraćajne propise i ne parkiraju svoja vozila na trotoarima, 24. avgusta je za nepuna dva sata uklonjeno 26 "divlje" parkiranih automobila ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.