Najstariji lift u Beogradu ima 75 godina

Izvor: Studio B, 28.Jul.2010, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstariji lift u Beogradu ima 75 godina

Najstariji lift u Beogradu "proslavio" je danas 75. rođendan, a najzaslužnija za dugotrajni vek lifta je dobro organizovana skupština stanara, rekao je direktor preduzeća Gradsko stambeno Slobodan Miljković.

Najstariji lift je u Višnjićevoj ulici broj tri, a ugrađen je između 1927. i 1935. godine.

"Proslavljamo rođendan lifta, jer smo hteli simbolično da pokažemo jednu skupštinu stanara koja je dobro organizovana", rekao je Miljković.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rečima, liftovi mogu dugo da traju ako se dobro održavaju. "Ipak, reč je samo o izuzecima. Beogradski liftovi stari su u proseku 30 godine i neophodna im je modernizacija, za šta već postoje planovi", rekao je Miljković.

Direktor Gradskog stambenog najavio je da će u oktobru biti sprovedena akcija "Najčistiji ulaz" čiji je cilj da se promoviše kultura kolektivnog stanovanja.

Tokom posete, novinari su mogli i da se provozaju najstarijim liftom u Beogradu. Liftom je upravljao liftboj obučen u uniformu kakva se u Beogradu nosila u prvoj polovini prošlog veka.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.