Nabavka aparata i kreveta za Urgentni centar

Izvor: Blic, 01.Avg.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabavka aparata i kreveta za Urgentni centar

Grad Beograd uložio je novac za nabavku respiratora, aparata za veštačku ventilaciju i kreveta za jedinice intenzivne nege za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, kažu u Sekretarijatu za zdravstvo.

– Grad se na ovaj korak odlučio jer se u Urgentnom centru stalno povećava broj starijih pacijenata sa pratećim bolestima, kojima je neophodna potpora aparatima za veštačku ventilaciju. Takođe, u cilju unapređenja uslova boravka pacijenata u jedinicama intenzivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nege, grad je donirao sredstva Urgentnom centru za nabavku savremenih kreveta za nepokretne pacijente – kazao je sekretar za zdravstvo Zoran Blagojević.

Prema njegovim rečima, Urgentni centar obezbeđuje kompletno zdravstveno zbrinjavanje građana Beograda više od dve decenije, a dve trećine pacijenata je sa teritorije Beograda.

Tokom 2010. godine na Klinici za urgentnu hirurgiju ambulantno je pregledano više od 130 hiljada, od čega je hospitalizovano oko 10 hiljada pacijenata. U operacionom bloku Klinike za urgentnu hirurgiju izvršeno je 6.658 operacija, kao i 3.325 manjih hirurških intervencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.