Izvor: Blic, 09.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Ušću raj za skejtere

Beogradski skejteri konačno će dobiti svoje „mesto pod suncem". Posle više neuspelih pokušaja u traženju pogodnog mesta i izgradnje parka, prvi Skejt park biće smešten na Ušću. Montiranje počinje danas i trajaće sedam dana, kako bi sve bilo spremno za svečano otvaranje 26. septembra, kad će park početi da radi.

Novi Skejt park, koji će biti izgrađen u blizini Muzeja savremene umetnosti na Ušću, planiran je kao najveći i najmoderniji u regionu. Na 1.800 kvadratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metara biće postavljeno 15 rampi za vožnju skejta, rolera i bicikla, a voziće po podlozi napravljenoj od najnovijeg materijala.

- Ovo je prvi put da su skejteri na čelu sa Skejt klubom „Kobazz" sami napravili svoj projekat parka. Predlog su poslali svim beogradskim opštinama, ali se samo Opština Novi Beograd odazvala i pronašla odgovarajuće mesto - kaže Una Senić, PR Skejt parka.

Do sada je bilo nekoliko desetina neuspelih pokušaja da se izgradi park. Opština Novi Beograd izdvojila je oko 20 miliona dinara za park, kao i lokaciju na kojoj skejteri nikom neće smetati.

- Prethodni park koji je bio izgrađen na Adi Ciganliji zvali smo „skejt - otpad" zbog loše i neodržavane opreme. Sada smo prvi put dobili priliku da sami biramo sprave i projektujemo park. Konačno ćemo imati nešto dobro i kvalitetno urađeno na jednom mestu. Do sada smo se skupljali svuda po gradu, ispred „Hajata", kod „Vuka", na Trgu Republike i na raznim drugim mestima - kaže Miloš Pavlović, predsednik Skejt kluba „Kobazz".

Korišćenje Skejt parka će biti besplatno, ali će vozači parka voziti na svoju odgovornost. Od sledeće sezone u parku će biti i skejt instruktori, tako da će i početnici moći da se oprobaju u vožnji.

Montiranje parka koje počinje danas, trajaće sedam dana, nakon čega će 15. septembra biti organizovane probne vožnje, a zvanično otvaranje 26. septembra.

Takmičenje na otvaranju

U okviru otvaranja 26. septembra biće organizovano i takmičenje koje će početi u 12 sati. U revijalnom delu će učestvovati skejteri iz inostranstva, a program će obuhvatiti i takmičenje u kom će učestvovati skejteri iz regionu, kao i demo vožnju rolera i bmx bicikla. Fond nagrada predviđen za ovo takmičenje obuhvata 3.000 evra. Učesnici će se prijavljivati na licu mesta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.