NOVI BEOGRAD: Šapić ponovo predsednik opštine

Izvor: Blic, 20.Jul.2016, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI BEOGRAD: Šapić ponovo predsednik opštine

Sa 27 glasova za i četiri protiv, Aleksandar Šapić, ponovo je izabran za predsednika na sednici opštine Novi Beograd. Zamenik je Svetozar Andrić, sa izborne liste Šapića, dok je sednica počela je sa svega 26 prisutnih od ukupno 49 odbornika.

Već posle prve pauze, nešto su bile punije klupe sale i izabrani su novi v.d. direktori "Poslovnog prostora", Sportskog centra "Novi Beograd" i Centra za socijalni rad. Zatim je Šapić prešao na glavnu tačku dnevnog reda, izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika i zamenika i sam sebe predložio je za prvog čoveka opštine.

- Sam sam sebe predložio što je malo čudno. Drago mi je što je SRS pokazao političku zrelost i veoma mi je žao što nisu prisutni odbornici SNS-a - rekao je Šapić, sada sa mesta predsednika skupštine GO NoviBeograd, na koje je imenovan na prošloj sednici.

Pre početka sednice kružila je priča da je Aleksandar Šapić, kao kandidat za predsednika opštine, oformio koaliciju sa SRS-om i DS-om, o čemu je i ranije pisao "Blic". Na sednici je, zbog toga, najverovatnije, izostalo 17 odbornika SNS-a, među kojima je i Slavko Gak, kandidat SNS-a na aprilskim izborima.

Iz redova DS-a stigla je podrška za Šapića iako, kako kažu, neće učestvovati u vlasti. Pored Andrića, kao njegovog zamenika, izabrani su i članovi veća.

Pročitajte još

Nakon prve pauze tokom zasedanja komisija, za v.d. "Poslovnih prostora" imenovan Zoran Gajić, a za v.d. SC Novi Beograd Bojan Bovan, inače, bivši gradski sekretar za saobraćaj. Milka Milovanović Milić će biti v.d. direktora Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom. Tom prilikom, za reč javio se Aleksandar Jovanović iz DJB, uloživši žalbu na dnevnu tačku razrešenja i imenovanja funkcionera opštine, jer odbornici nisu imali na uvidu unapred biografije. Šapic se složio sa njim, objasnivši da se na ovoj sednici biraju samo v.d. direktori, dok će za stalne pozicije biti raspisan konkurs.

Inače, na aprilskim lokalnim izborima grupa građana koju predvodi Šapić dobila je 21 odborničko mesto od ukupno 49 u opštini Novi Beograd. Drugoplasirana je bila lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" sa 17 odborničkih mandata, a svoje predstavnike u ovom sazivu skupštine imaju i Pokret "Dosta je bilo" (5), Demokratska stranka (3) i Srpska radikalna stranka (3).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šapić ponovo predsednik opštine Novi Beograd

Izvor: RTS, 20.Jul.2016

Doskorašnji predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić večeras je na sednici Skupštine te gradske opštine ponovo izabran na to mesto sa 27 glasova za i četiri protiv. . Za Šapića su glasali odbornici njegove...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.