NA DŽOBFERU POSAO ZA STUDENE OD 40 KOMPANIJA

Izvor: Kurir, 01.Nov.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA "DŽOBFERU" POSAO ZA STUDENE OD 40 KOMPANIJA

BEOGRAD - Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta "Džobfer" (JobFair) održava se danas i sutra u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, a mladima će posao na tom sajmu ponuditi oko 40 kompanija, najavili su organizatori.

Šesti po redu "Džobfer" biće održan pod sloganom "Kreiraj svoju budućnost!", a ulaz je besplatan.

- Posao će ponuditi 40 kompanija, a organizatori očekuju da će više od 5.000 mladih ostaviti svoju biografiju - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je na konferenciji za novinare protekle sedmice portparol "Džobfera" Milica Stupar.

Od 2005. godine, od kada se "Džobfer" održava u Srbiji, posao je pronašlo oko 350 mladih.

Organizatori su istakli da taj sajam utiče na smanjenje problema "odliva mozgova" iz Srbije i da pruža šansu mladim akademcima da svoja znanja primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Kandidati će, kako je rečeno, na sajmu moći direktno da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija, a mladi inženjeri i studenti imaće priliku da ostave svoju biografiju u elektronskoj bazi tog sajma.

Te biografije će, naknadno biti distribuirane kompanijama učesnicama, koje narednih godinu dana mogu da koriste podatke iz te baze i zovu potencijalne kandidate na razgovor za radna mesta. Biografije se u elektronsku bazu mogu ostavljati do 15. novembra, ali i tokom dva sajamska dana.

Sajam se organizuje za studente i diplomce tehničkih fakulteta, ETF-a, Građevinskog, Arhitektonskog, Mašinskog, Tehnološko-metalurškog, Saobraćajnog, PMF-a, Šumarskog, Poljoprivrednog...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.