Mrtvi psi u naselju Braće Jerković

Izvor: S media, 15.Feb.2011, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrtvi psi u naselju Braće Jerković

Veterinarska ustanova "Veterina Beograd" saopštila je da su danas u naselju Braće Jerković pronadjeni mrtvi psi, a da će nakon obdukcije biti utvrdjeno da li su oni otrovani.

Dežurnoj službi Zoohigijene danas oko 10.30 sati prijavljen je slučaj mrtvih pasa u tom naselju.

Ekipa Zoohigijene je odmah izašla na lice mesta, gde je u Mestrovićevoj ulici kod zgrade broj 44, pronasla telo mrtvog psa i u ulici Zaplanjskoj kod zgrade broj 84, telo drugog mrtvog psa, za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koga je utvrdjeno da je vlasnički pas.

Takodje u Meštrovićevoj ulici kod zgrade broj 50 pronadjen je još jedan pas u veoma lošem stanju, koji je prebačen u karantin Veterinarske ustanove "Veterina Beograd" u Ovči, gde će veterinari pokušati da ga spasu.

Na licu mesta nisu pronadjeni tragovi bačenog otrova, podseća se u saopštenju.

Veterinarska ustanova "Veterina Beograd" upozorava sugradjane i apeluje na njih da ako primete otrov ili otrovane životinje to prijave policiji ili veterinarskoj inspekciji, jer se radi o potencijalnom krivičnom delu, a napad na životinje tretira se Zakonom o dobrobiti životinja i Krivičnim zakonom.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.