Mila ipak ostaje u kući Čarnića

Izvor: Politika, 25.Okt.2012, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mila ipak ostaje u kući Čarnića

Za nju bi bilo previše teško da sada promeni porodicu, a niko se nije javio da je usvoji, kaže Dušan Čarnić

Pre oko dve nedelje iz „Veterine Beograd” saopšteno je da se traži nova porodica za kerušu Milu, koja je postala simbol životinja koje su pretrpele nasilje, ali su Čarnići, koji su na Božić 2011. godine prihvatili kerušu, juče odlučili da Mila ipak ostane u Jajincima.

Dušan Čarnić je pre izvesnog vremena imao tešku operaciju, a zbog problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa kukom otežano se kreće, pa je bio prinuđen da zamoli da Mila dobije novi dom.

– Mi smo u kući seli, većali i odlučili da bi za Milu bilo preteško da sada promeni porodicu sa kojom živi, smeštaj, pse sa kojima se igra… Za ove dve nedelje, koliko smo dali rok da se jave zainteresovani, niko se nije oglasio, što znači da bi Mila do usvojenja trebalo da bude u „Veterini Beograd”, sama, na šta nije navikla – priča Čarnić.

Keruša je pre nego što ju je uzela ova porodica, 10 meseci živela u ambulanti, gde se oporavljala, pošto joj je, i dalje nepoznata osoba, u naselju Medaković, odsekla sve četiri šape.

– Sa Milom je teško, obaveze su velike, nije to samo minut ujutro i minut uveče da se navuku i svuku cipele, a ja teško da mogu da čučnem. Supruga i deca su na poslu, dolaze kasno po podne, ali nekako ćemo se organizovati – priča Čarnić.

Osoba koja je počinila ovaj zločin još nije pronađena i ne verujem da će ikada biti. To je mogao da uradi samo neki profesionalac i u opštoj anesteziji, doktor ili veterinar, jer su rezovi bili precizni – objašnjava Čarnić.

Nažalost, Mila nije usamljen slučaj, novine su pune priča i fotografija osakaćenih pasa, a naše zakonodavstvo je komedija: čovek koji ubije psa dobije tri godine zatvora, a zbog dobrog vladanja izađe za godinu i po dana, besan na svako kuče na ovome svetu i nastavlja da ih ubija – ogorčen je Čarnić, kojem su takođe nepoznate osobe, prošlog leta otrovale dva od tri psa, koliko ih je bilo kada je doveo Milu.

Na vrata Čarnića su posle usvajanja dolazile brojne medijske ekipe i ljubitelji životinja, pa je porodica bila prinuđena da strogo ograniči posete. „A kako to obično biva, svakog čuda za tri dana”, dodaje Dušan.

U „Veterini Beograd” su rekli da ih Dušan Čarnić nije obavestio o svojoj odluci i da nemaju informaciju da li se neko prijavio za usvajanje Mile.

S. Gucijan

objavljeno: 25.10.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Keruša Mila ostaje u domu porodice Čarnić

Izvor: Studio B, 25.Okt.2012

Porodica Čarnić obavestila je Veterinarsku ustanovu „Veterina Beograd" da odustaje od prethodnog stava da bi krajem oktobra morali da raskinu Ugovor o usvajanju keruše Mile...Podsećamo da je Mila pas kome su do danas nepoznati počinioci odsekli sve četiri šape a Čarnići su je usvojili na...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.