Mihajlović: Istraživanje o nazivu novog mosta

Izvor: Studio B, 01.Okt.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Istraživanje o nazivu novog mosta

Ministarstvo će sprovesti istraživanje kako bi građani Srbije voleli da se zove most Zemun-Borča. Beograđani su se izjasnili da ponese ime Mihajla Pupina.

Radovi na izgradnji mosta Zemun - Borča, odvijaju se po planu i taj most bi polovinom decembra trebalo da otvore premijeri Srbije i Kine, kaže potpredsednica Vlade i Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona dodaje da su Beograđani odlučili da se most zove "Mihailo Pupin", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ali da će Ministarstvo sprovesti istraživanje kako bi građani Srbije voleli da se taj most zove.

Većina Beograđana koji su se javili na poziv Grada Beograda i Studija B da daju ime novom mostu smatra da bi trebalo da nosi ime Mihajla Pupina, pre svega zbog velikih naučnih dostignuća, dobrotvornog rada i prepoznatljivosti u svetu, ali i činjenice da je rodom iz Banata, na kojem će biti jedna strana mosta.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.