Mesta za više od 1.000 mališana

Izvor: Blic, 20.Mar.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesta za više od 1.000 mališana

Izgradnja tri vrtića na Zvezdari i jednog na Čukarici, više nisu samo reči na papiru. Agencija za investicije objavila je prethodni raspis, što znači ne samo da će izgradnja četiri obdaništa ubrzo početi, već da će vrtići biti spremna za prijem mališana do kraja godine. Lokacije su određene, a ostaje još da se raspiše konkurs za izbor izvođača radova.

- Ovo praktično znači da će do kraja godine početi, ali i biti završena izgradnja četiri vrtića. Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objekat će se graditi u naselju Cerak 2, dva na Mirjevu, a jedan u Velikom mokrom Lugu. Ova obdaništa će moć da prime nešto više od 1.000 dečaka i devojčica. Sada sledi izbor izvođača radova, a zatim izgradnja – rekla je Ljiljana Jovčić, sekretar za dečju zaštitu.

Osim izgradnje četiri nova vrtića, najavljena je skora sanacija i adaptacija objekata „Mića i Aćim" na Vračaru i „1001 radost" na Voždovcu. Takođe, Agancija za investicije najavila je da će uskoro početi i izgradnja centralne kuhinje „Savski venac".

Kako izvođači ne bi bili u prilici da svoje ponude nameštaju, do raspisivanja tendera se neće govoriti o planiranim vrednostima radova.

- Predstoji nam puno posla, ali smo srećni. Dobićemo tri vrtića i time će naš problem sa listom čekanja u velikoj meri biti rešen. Znaju se tačne lokacije gde će vrtići biti građeni, kao i koliki će biti njihov kapacitet. Jedno obdanište biće u Ulici Meše Selimovića, drugo u Ljubiše Miodragovića, dok će treće biti izgrađeno u Velikom Mokrom Lugu u Ulici Veselina Čajkanovića. Osim što ćemo moći da primimo više dece, to znači da ćemo i zaposliti nove radnike - priča Snežana Petrović, direktorka vrtića na Zvezdari.

Objekat koji će se graditi u naselju Cerak 2, prostiraće se na oko 1.800 kvadrata i moćiće da primi oko 300 mališana.

Neprofitni stanovi

Agencija za investicije je u juče objavljenom prethodnom raspisu o planiranim javnim nabavkama, faktički najavila da će do kraja godine početi izgradnja tri stambeno - poslovna objekta na lokaciji zapadno od Ulice dr Ivana Ribara u Novom Beogradu. Radi se o najavljenom nastavku izgradnje 1.000 neprofitnih stanova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.