Manje prazničnog osvetljenja

Izvor: Blic, 05.Jan.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje prazničnog osvetljenja

Zbog ekonomske krize i racionalnijeg odnosa prema sredstvima Grada, praznično dekorativno osvetljenje izostalo je sa pojedinih beogradskih ulica koje su godinama unazad bile ukrašavane za Novu godinu i Božić, kažu u Upravi za energetiku. U odnosu na prethodne, ove godine manje je ukrašen i Zemun zbog čega su pojedini sugrađani ovog dela grada nezadovoljni.

U Upravi za energetiku navode da je sredstvima Grada ukrašen samo centar Zemuna, odnosno Gospodska ulica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Zauzet je stav da dekorativno osvetljenje najviše bude u centralnom delu grada. On će i ubuduće biti osvetljavan u gradskom „aranžmanu", a ostalo će biti ostavljeno opštinama na volju, da one, u skladu sa svojim mogućnostima, sredstvima, željama, a uz stručnu pomoć Uprave za energetiku, dekorativno osvetle svoje ulice - kaže Marko Stojanović, direktor Uprave za energetiku.

U Opštini Zemun kažu da nisu primetili da dekorativnog osvetljenja fali na zemunskim ulicama.

- Zemun je ukrašen kao i svake godine. Opština nije izdvajala novac, već je svetlosno kićenje bilo u sklopu ukrašavanja i drugih beogradskih ulica. Osim Gospodske, ukrašena je i Glavna ulica, Magistratski trg. Ako bude opštinama prepušteno da same finansiraju postavljanje svetlosne dekoracije, taj novac ćemo izdvojiti iz budžeta i nastaviti tradiciju ukrašavanja - rekao je Saša Ljubinković, zamenik predsednika Opštine Zemun.

Ove godine Grad nije finansirao ni postavljanje dekorativnog osvetljenja u Ulici vojvode Stepe, Požeškoj, Ustaničkoj, kao ni u Dobanovcima. Centralne gradske ulice i Novi Beograd ukrašeni su skromnije nego prošle godine, ali su novogodišnje svetiljke zasijale na ulicama na kojima do sad nisu, onima oko Slavije, kao i u Takovskoj i Makedonskoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.