Mališani iz Sigurne kuće dobili odeću i igračke

Izvor: Studio B, 21.Feb.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališani iz Sigurne kuće dobili odeću i igračke

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i njegova zamenica Aleksandra Krstić podelili su danas odeću i igračke mališanima koji sa svojim majkama, žrtvama nasilja, borave u Sigurnoj kući u Rakovici.

Današnja poseta je bila i apel građanima da se uključe u akcije koje vode poboljšanju uslova života svih socijalno ugroženih osoba.

- Sekretarijat za socijalnu zaštitu tokom cele godine raznim aktivnostima pomaže ovu instituciju, a današnjom posetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dajemo podršku štićenicama Sigurne kuće. Grad Beograd im finansijski pomaže i dok ovde borave i tokom vraćanja normalnim tokovima života. Ono što zabrinjava je porast nasilja u porodici i povećanje broja korisnica Sigurne kuće, ali zato ohrabruje što Gradski centar za socijalni rad daje veliku podršku i u stalnoj je komunikaciji sa korisnicama, koje su zadovoljne angažovanjem i radom gradskih institucija - istakao je Matić.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević istakla je da danas u njoj boravi 28 žena i 23 dece, koji se u njoj zadržavaju onoliko dugo koliko im treba da se oporave od nasilja, osnaže i nađu svoj put u životu.

- Veoma je značajno što grad Beograd godinu dana materijalno pomaže žene koje izađu iz Sigurne kuće. To je dobar primer svima drugima, a ženama žrtvama nasilja daje nadu da mogu da žive drugačije i da društvo misli na njih - istakla je Vesna Stanojević i apelovala na ljude dobre volje da doniraju sredstva za higijenu, hranu, posteljinu i odeću za decu, kao i sve drugo što korisnicama Sigurne kuće može da učini život kvalitetnijim.

Sigurne ženske kuće su nastale kao projekat SOS telefona i Savetovališta za žrtve porodičnog nasilja, a danas su samostalni projekti koje realizuju nevladine organizacije i centri za socijalni rad uz podršku lokalnih samouprava. Sekretarijat za socijalnu zaštitu i grad Beograd uspešno pomažu i prate rad sigurnih kuća na teritoriji Beograda.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Odeća i igračke za decu iz Sigurne kuće

Izvor: Danas, 21.Feb.2013

Deca koja sa svojim majkama, žrtvama nasilja, borave u Sigurnoj kući u Rakovici juče su dobila odeću i igračke koje su im podelili gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i njegova zamenica Aleksandra Krstić. Jučerašnja poseta ujedno je bila i apel građanima da se uključe u akcije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.