Mali: Već se vide efekti projekta Beograd na vodi

Izvor: Studio B, 04.Apr.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Već se vide efekti projekta Beograd na vodi

Već se vide efekti projekta Beograd na vodi, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali gostujući u emisiji Panorama Studija B. Prioritet nam je da podignemo našu građevinsku industriju i uposlimo ljude, rekao je Mali

Prema mišljenju  gradonačelnika Siniše Malog sve učestalije kritike projekta " Beograd na vodi"  su  rukovođene privatnim interesima i ne polaze od objektivne argumentacije.

 

Direktor Urbanističkog zavoda Beograda dr Nebojša Stefanović  >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<  kaže da je prostorno programski zadatak  čije je rešavanje konsekventno  sprovedeno provereno uz poštovanje svih  objektivnih primedbi koje su mogle  da se ulože u  međuvremenu. Stefanović  tvrdi da se Akademija arhitekture koja okuplja najeminentnije domaće urbaniste i arhitekte   sa svojim kritikama  pojavila tek pre nekoliko nedelja.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić  smatra da  se radi o važnom projektu koji će uticati na veću zaposlenost koja će proisteći iz  konkretnih investicija u građevinarstvu, a da  će korist imati i mnoge druge privredne grane.

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali tvrdi  "da iz  pragmatičnih razloga  ne postoji potreba da se ide na konkurs koji se odnosi na kapitalni projekat".  Prema njegovim rečima  ovo je način da se "investitor drži u šaci i da ne ode  u neku drugu zemlju. Imamo jednog investitora koji hoće da uposli domaću građevinsku operativu, domaća preduzeća , naše zanatlije", rekao je Mali.

 

U nastavku je bilo  govora o konkretnim elektro-energetskim, logističkim i  tehničkim detaljima, kao i drugim varijablama koji se odnose na planove  vezane za realizaciju kapitalnog projekta.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.