Mala Utrina prvi put dobija kanalizaciju

Izvor: Studio B, 03.Feb.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala Utrina prvi put dobija kanalizaciju

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Maloj Utrini i najavio da će u ovom naselju u Jajincima biti postavljeno oko tri kilometra mreže na koju će, prvi put, biti priključeno tri stotine domaćinstava.

- Radovi teku po planu. Ovo je samo prvi korak u programu koji smo definisali da u narednih osam do deset godina svako domaćinstvo u Beogradu ima priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Za nas je neprihvatljivo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u 21. veku tih priključaka nema, a po reakciji građana može da se vidi koliko im to znači - rekao je Siniša Mali i dodao da je prioritetno da se završi infrastruktura kako bi se nastavilo sa ulaganjima u domove zdravlja, vrtiće, škole i druge vitalne objekte.

Gradonačelnik je precizirao da je na teritoriji Voždovca prošle godine asfaltirano devetnaest nekategorisanih puteva, a da će tokom ove biti urađeno pedeset deonica. Prošle godine, samo u Ripnju, postavljeno je i oko pedeset kilometara vodovodne mreže.

Siniša Mali je naglasio i da saradnja sa Opštinom Voždovac nikad do sada nije bila bolja, a sve u interesu građana.

- Nastavićemo da slušamo građane i da rešavamo njihove probleme - poručio je Mali.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić izrazio je veliku zahvalnost gradonačelniku zbog toga što je fokus u radu na prigradskim delovima grada. Ove godine opština očekuje radove u iznosu od oko milijardu dinara, koji bi trebalo da se finansiraju iz budžeta grada, a među njima su i osam kilometara duga vodovodna mreža na Kragujevačkom putu i nastavak radova na Timočkom putu u Ripnju. U dogovoru sa „Beogradskim vodovodom i kanalizacijom" planirano je i da se rade projekti za sekundarnu kanalizacionu mrežu u delu Jajinaca u pravcu ka Kumodražu, zatim u samom Kumodražu i Kumodraž selu, najavio je Savić.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelanika Borko Milosavljević, direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacije" Svetozar Veselinović i zamenik direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Petar Cekić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.