MALI: Grad preduzeo mere za prevazilaženje tropskih vrućina

Izvor: Kurir, 07.Jul.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALI: Grad preduzeo mere za prevazilaženje tropskih vrućina

Jedini savet koji mogu da dam, a koji smo svi dobili od Hidrometeorološkog zavoda je da građani pokušaju da izbegnu šetnju po suncu, od 11 do 15 sati. Mi kao Grad obezbeđujemo kontinuirano snabdevanje vodom svih domaćinstava na teritoriji grada, naveo je gradonačelnik.

BEOGRAD  - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je Grad definisao niz mera koje se preduzimaju kako bi građani lakše prebrodili vrućine i kako bi snabdevanje vodom bilo sigurno i stabilno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Podsećajući da je prošlog petka održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, Mali je rekao da je danas postavljeno sedam cisterni sa vodom na najfrekventnijim mestima u gradu, poput Slavije, Trga Nikole Pašića, Trga Republike...

Sutra će, rekao je Mali u izjavi novinarima, biti postavljeno još sedam cisterni s obzirom da se do četvrtka očekuju temperature do 39 stepeni.

"Jedini savet koji mogu da dam, a koji smo svi dobili od Hidrometeorološkog zavoda je da građani pokušaju da izbegnu šetnju po suncu, od 11 do 15 sati.

Mi kao Grad obezbeđujemo kontinuirano snabdevanje vodom svih domaćinstava na teritoriji grada", naveo je gradonačelnik.

Štab za vanredne situacije Beograda usvojio je u petak više odluka u vezi sa preduzimanjem preventivnih i operativnih mera zaštite od visokih temperatura i suša u letnjem periodu.

Na sednici je, između ostalog, odlučeno da, u slučaju nestašica vode za piće i druge potrebe, predsednici opština održe sednice štabova da bi definisali prioritete u vodosnabdevanju, način i distribuciju vode i procenu broja domaćinstava po mesnim zajednicama koje mogu imati probleme u snabdevanju.

Takođe, direktorima javnih komunalnih preduzeća naloženo je da sagledaju tehničke kapacitete, ispravnost mehanizacije koja se angažuje za alternativno snabdevanje i raspoloživost stacionarnih rezervoara.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.