Komunalna policija za bezbedniji život

Izvor: Politika, 08.Avg.2009, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalna policija za bezbedniji život

Od sledeće godine njih 350 biće zaduženo za red na ulicama, rekama, u parkovima, za buku u kafićima i rešavaće problem nelegalne gradnje

Od polovine iduće godine u Beogradu će početi da radi 350 komunalnih policajaca koji će biti plaćeni iz gradskog budžeta.

Oni će uvesti red u parkovima, na rekama, biće nadležni za buku u kafićima i rešavaće problem nelegalne gradnje.

Milan Marković,ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Đilas, gradonačelnik očekuju da će se u Beogradu videti značaj komunalne policije koja će biti uspostavljena i u ostalim gradovima u Srbiji.

Komunalna policija će, kako je najavio Marković, bitno promeniti izgled grada, učiniće da život bude bezbedniji, omogućiće red na ulicama i rekama.

–Ispostavilo se da će postojanje komunalne policije biti najprofitabilnijeu gradu. Samo kroz obračun sa bespravnom gradnjom i onima koji remete mir ova policija će višestruko doprineti budžetu. To pokazuju iskustva iz Evrope. Oni bi trebalo da pomognu i da građanima život bude mirniji i bezbedniji. Ona bi bila mlađi brat redovnoj policiji – rekao je Marković.

Gradonačelnik je naglasio da gradske vlasti imaju odličnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i dodao da će iz gradskog budžeta za kupovinu opreme, uređaja, vozila i uniformi za potrebe policije ove godine biti izdvojeno oko 200.000.000 dinara. O toj donaciji uskoro će sa ministrom Ivicom Dačićem potpisati i zvaničan sporazum.

– Na zakon o komunalnoj policiji lokalne samouprave čekaju više od deset godina i veoma smo zahvalni ministru Markoviću i njegovim saradnicima što će konačno zaživeti. Komunalna policija će pomoćida budemo efikasniji – naglasio je gradonačelnik Đilas.

Prema svimakoji posle usvajanja zakona o planiranju i izgradnji budu gradili bez dozvole postupaće se rigorozno.

–Nije problem što će sada da se pojavi još nekoliko desetina novih objekata, već što ih ima oko 200.000. Do kraja sledeće godine imaćemo potpuni red u ovoj oblasti. Svakome ko se od 1. septembra bude igrao i gradio bez dozvole najtoplije preporučujem da stane sa tim, jer ćemo u toj borbi biti maksimalno oštri i učinićemo sve da to sprečimo – naglasio je Đilas.

D. S.

[objavljeno: 08/08/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.