Kompletna rekonstrukcija staze do Avalskog tornja

Izvor: Blic, 09.Avg.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompletna rekonstrukcija staze do Avalskog tornja

U dužini od oko 1.500 metara, zaposleni u JP “Srbijašume” rade na kompletnoj rekonstrukciji pešačke staze od podnožja Avale do izlaza kod crkve svetog despota Stefana Lazarevića (nedaleko od tornja).

Nova staza će, na zahtev Udruženja slepih iz Beograda, biti prilagođena ovoj kategoriji ljudi, što znači popločana, označena brajevim pismom, sa klupama celom dužinom, i reflektujućim programom.

Kolika je važnost rekonstrukcije ove pešačke staze za sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompleks tornja na Avali, pokazuje činjenica da sada dnevno oko 150 ljudi (vikendom i više) koristi ovaj put za dolazak na najlepši vidikovac. Osim planinarskih udruženja koji organizovano pešače do vrha Avale, veliki broj Beograđana i rekreativaca sve češće dolazi ovim šumovitim putem. Sredinom septembra se tradicionalno održava planinarska akcija “Pešačenjem do zdravlja”.

Imajući u vidu da GSP linija sa oznakom 400 saobraća samo do kraja avgusta, i staza će od septembra biti znatno iskorišćenija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.