Komemoracija žrtvama napada u Bagdadu

Izvor: S media, 02.Okt.2009, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija žrtvama napada u Bagdadu

Ambasada Iraka u Beogradu održala je danas komemoraciju povodom 40 dana od terorističkih napada u Bagdadu u kojima je poginula 101 osoba, a povredjeno više od 400 ljudi.

"Pre 40 dana, 19. avgusta u seriji strašnih terorističkih napada na zgrade federalnih ministarstava i druge vladine institucije, poginula su 42 najbolja pripadnika Ministarstva spoljnih poslova, ali i njihove kolege iz Ministarstva finansija i druge nevine žrtve", rekao je otpravnik poslova ambasade Iraka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Beogradu Jehija Al Gorani.

On je istakao da "nikad nije bilo važnije" da Iračani stanu na put terorizmu "radi očuvanja našeg naroda i njegovog prosperiteta u budućnosti". Istakao je da je jedan od načina za to ponovna izgradnja svega što su teroristi uništili.

Muftija beogradski Muhamed Jusufspahić čitao je u znak pomena žrtvama citate iz svete muslimanske knjige Kuran.

Komemoraciji su u ime Srbije prisustvovali potpredsednik srpske vlade Jovan Krkobabić i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Na pomenu žrtvama teorističkih napada u Bagdadu bili su i pripadnici diplomatskog kora i verskih zajednica u Beogradu.

Odgovornost za napade 19. avgusta preuzeo je jedan ogranak terorističke mreže Al Kaide.

Ti napadi se ocenjuju kao najgori od onih 1. februara 2008, kada su dvojica bombaša samoubica ubili 109 ljudi na pijaci u Bagdadu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.