Kokan Mladenović podneo ostavku

Izvor: Studio B, 08.Nov.2012, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokan Mladenović podneo ostavku

Pružajući lični primer nakon 5 meseci nesuglasica koje su blokirale rad Ateljea 212, ali i u želji da promoviše sistem slobodnog tržišta, upravnik Kokan Mladenović je, kako kaže, samom sebi uručio otkaz.

„Prvi čovek koji će ostati bez posla u Ateljeu 212 sam, dakle, ja lično. To sam uradio ne bojeći se tržišta i ne bojeći se svih onih izazova koji se nameću našoj profesiji. Ja sam spreman za sva iskušenja slobodnog umetnika koji je ponosan na ono što je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kao upravnik, uradio za ovo pozorište" rekao je Kokan Mladenović.

Najavljujući novu sezonu u Ateljeu u kojoj će biti predstavljene nove generacije mladih pisaca, reditelja i glumaca, on je rekao da je tim činom želeo da pokaže da zastarele modele poslovanja treba menjati. Otvoreno tržište predstavlja šansu za brojne mlade umetnike da dođu do posla i izbore se za svoje mesto koje im je, zbog stalnog angažmana glumaca u teatrima, često uskraćeno, kaže Mladenović.

„Ja sam zamolio predstavnike Skupštine grada da u najskorije vreme donesu odluku o mojoj ostavci koja je od danas u kabinetu gradonačelnika Beograda. Ja očekujem da će se to pitanje pod hitno rešiti kako bi rad Ateljea 212 bio odblokiran." naglasio je Mladenović.

Ostavku je u podneo šef marketinga Ateljea 212 Igor Brakus koji je to učinio zbog neprimernog ponašanja pojedinih glumaca prema njenu.

Kokan Mladenović je podsetio da je tokom njegovog trogodišnjeg upravljanja, Atelje 212 osnovao "Mucijeve dane", osvojio 78 nagrada, postao član Evropske pozorišne konvencije i imao 320 hiljada gledalaca što je čak 60 % više nego ranije. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.