Kanalizacija za šest naselja

Izvor: Press, 04.Okt.2010, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanalizacija za šest naselja

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" užurbano rade na uvođenju kanalizacije u šest naselja. U tri podavalska naselja, Zuce, Pinosava, Beli potok, dva zemunska naselja Školsko dobro i Plavi horizonti, kao i u čukaričkom naselju Stari Železnik, u toku su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije
Kako je prva faza radova završena u naseljima Stari Železnik i Veliki mokri lug, narednih dana prvi sugrađani u ovom delu grada biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << priključeni na kanalizacioni sistem. Do kraja godine na mrežu će moći da se priključi oko 15.000 Velikomokrolužana i oko 200 meštana Starog Železnika, dok će žitelji ostalih naselja biti priključeni tokom sledeće godine.
Septičke jame više neće biti potrebne meštanima Starog Železnika i Velikog mokrog luga. Oko 15.000 Velikomokrolužana do kraja godine biće priključeno na kanalizaciju dugu 1.200 metara. Među prvima u Starom Železniku na kanalizacioni sistem priključiće se stanari Kosmajske ulice, ulica Petra Drapšina, Branka Radičevića i 13. nova, a kasnije i ostale ulice u tom naselju. U Zucu će kanalizaciju prvi dobiti meštani 17. i 18. nove, a potom i ostale ulice. U podavalskim naseljima Beli potok i Pinosava većina ulica će dobiti kanalizaciju, a cevi će proći i kroz sve ulice u Školskom dobru i Plavim horizontima.
- U Starom Železniku, u skladu sa planom, nakon dva meseca završena je prva faza radova koja je počela 15. jula. Radovi u toj fazi obuhvatali su izgradnju 1.424 metra fekalne kanalizacije, na koju će se priključiti oko 200 domaćinstava. Paralelno sa njihovim priključivanjem, u ovom naselju se nastavljaju radovi na postavljanju mreže u okolnim ulicama - navode za Press u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.