Kaluđerica uskoro dobija klub penzionera

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaluđerica uskoro dobija klub penzionera

BEOGRAD - Žitelji Kaluđerice uskoro će dobiti moderan prostor za druženje i boravak penzionera u okviru novosagrađenog Doma zdravlja „Milivoje Stojković". Prvi klub za penzionere u opštini Grocka nalaziće se na poslednjem spratu, imaće oko 500 kvadratnih metara, a korisnici će u klub ulaziti panoramskim liftom prilagođenim i za osobe sa invaliditetom. Radove na ovom objektu je, zajedno sa meštanima, obišao i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.

- Izgradnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ovog dnevnog kluba grad Beograd ispunjava dugogodišnje zahteve građana Kaluđerice. Prvi korak je bio Dom zdravlja, a sledeći je ovaj klub, koji će biti novo mesto okupljanja svih građana. On će biti moderno opremljen i imaće veliku multifunkcionalnu salu u kojoj će moći da se organizuju različiti kulturni sadržaji, istakao je Krkobabić i dodao da je, osim prostorija za zabavu i druženja, projektom predviđen i prostor za serviranje hrane i obedovanje.

Meštani Kaluđerice nisu krili zadovoljstvo što će grad Beograd baš u njihovom mestu uskoro otvoriti prvi klub za penzionere, u kome će moći da se bliže upoznaju sa svojim komšijama, da igraju šah i druge društvene igre, da organizuju igranke i kulturno-umetničke sekcije. Do sada su se, kažu u šali, okupljali isključivo po kafanama.

- Samo u Kaluđerici ima oko 4.000 penzionera, a naš klub će biti otvoren i za penzionere iz Leštana, Ritopeka i Vinče. Posle izgradnje vrtića „Veseljko", osnovne škole i modernog doma zdravlja, Kaluđerica je u poslednje tri godine postala lepo mesto za život - kaže Danilo Piljević, penzioner iz Grocke, i svakako budući redovni posetilac ovog kluba.

Inače, u Beogradu postoji 20 dnevnih centara i klubova na 13 beogradskih opština, koje svakodnevno posećuje oko 2.600 penzionera.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.