KROV VISI SA ZGRADE u Pančevu, a niko ne može da ga sanira

Izvor: Blic, 31.Okt.2017, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KROV VISI SA ZGRADE u Pančevu, a niko ne može da ga sanira

Stanari višespratnice u Ulici Jovana Ristića 3 u Pančevu usled olujnog vetra koji je duvao proteklog vikenda ostali su bez krovnog pokrivača, čiji jedan deo je ostao da visi na vrhu zgrade, preteći da padne na okolne objekte i prolaznike.

- Na zgradi u kojoj živim došlo je do podizanja krovnog pokrivača, koji se zatim pod dejstvom vetra ponašao kao jedro, uvio se i presavio na pola. Jedan deo pokrivača je i dalje na ravnom krovu, a drugi visi iznad gabarita objekta i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavlja bezbednost za imovinu i ljude, jer se nalazimo u stambenoj zoni, u blizini prometne ulice - objašnjava Branka Jovanović, jedna od stanara.

Ona dodaje da su komšije kontaktirale više nadležnih službi grada Pančeva, ali da problem uprkos tome i dalje nije rešen.

- Obratili smo se komunalnoj inspekciji, građevinskoj inspekciji, vatrogasnoj službi i policiji i ni jedna od ovih službi nam nije izašla u susret kako bi nam pomogla u rešavanju problema i sanaciji pokrivača koji visi i predstavlja opasnosti. Istini za volju, vatrogasna jedinica je izašla na teren, ali su utvrdili da oni nemaju mehanizaciju adekvatnu da bi ovo rešili - ističe Jovanovićeva.

Kako navodi, odgovor je bio da je krov zgrade vlasništvo i odgovornost stanara, i da oni to treba i da reše.

- Građevinski inspektor je izašao na teren i konstatovao da je odgovornost stanara i da mi to rešimo u predviđenom roku. Mi se kao stanari zgrade slažemo sa tom činjenicom, ali ne možemo da nađemo službu ili firmu koja može ovo da ukloni. Kontaktirali smo nekoliko građevinskih firmi, koje nisu bile u mogućnosti da nam daju ponudu, jer je trenutno nebezbedno raditi, s obzirom na to kakvi su vremenski uslovi i lokacija u stambenoj zoni - kaže ona.

Branka napominje da ovde nije pitanje da li stanari žele da problem reše ili ne, već je pitanje kako to učiniti.

- Mi želimo da se ovo u što kraćem roku i na što bezbedniji način situacija reši, ali jednostavno nemamo način kako. Obraćamo se nadležnim službama u cilju da nam svojim angažovanjem pomognu u rešenju problema, a ne kako bi nam prebacivali odgovornost i ne radili ništa - zaključuje naša sagovornica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.