Ješić: Demokratskoj stranci treba predsednik u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: Demokratskoj stranci treba predsednik u Beogradu

Potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je danas da demokratama treba predsednik stranke koji je u Beogradu i da tim stavom on ne ruši Bojana Pajtića koji je legalno izabran na mesto predsednika DS, već "želi najbolje za tu stranku".

Ješić je za Tanjug rekao da je njegov predlog da se Pajtić povuče sa mesta predsednika Pokrajinske vlade i okrene isključivo radu u stranci, da ga je izneo još pre sedam, osam meseci i da ga čudi zašto je upravo sada to u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << javnosti izazvalo toliku pažnju.

"To je moj predlog, a on je zreo čovek i doneće odluku ovakvu ili onakvu", rekao je Ješić dodajući da ne zna da li je pravno moguće da se Pajtić vrati u Skupštinu Srbije, ali je podsetio da su Mlađan Dinkić i Verica Kalanović bili ministri, pa su se vratili na poslanička mesta.

On navodi i da je, na žalost, u Srbiji situacija takva da je gotovo nemoguće voditi veliku stranku van Beograda i napominje da u Evropi ne postoji ozbiljnija opoziciona stranka čiji šef nije u parlamentu.

Smatra da je vrlo bitno da predsednik stranke bude što vidljiviji i da bude tamo gde se vodi politika a to je, kako je naglasio, u Beogradu.

"Sama pozicija u parlamentu je jedan stvar, a sasvim je druga bavljenje politikom iz Beograda", tvrdi Ješić.

Kada se bavite izvršnom vlašću onda morate da se bavite stvarima koje nije lako objasniti biračima, rekao je Ješić pominjući situaciju u kojoj je Pajtić kao pokrajinski premijer pregovarao sa odmetnutim članovima DS koji su prešli u SDS, a to je komentarisano kao njegovo približavanje Borisu Tadiću što Ješić odbacuje i ponavlja da se jednostavno sa pozicije izvšne vlasti šalju konfuzne poruke.

Zbog toga predlog o povlačenju Pajtića sa mesta predsednika Pokrajinske vlade vidi kao način da se njegovi postupci zaštite od takvih tumačenja, a da bi se isključivo bavio vođenjem stranke.

Ješić je uveren i da DS ne može da vodi politiku po principu "Bravo Vučiću" ili "Ua Vučiću", već da građani koji su glasali za demoklrate od njihovog predsednika i rukovodstva treba da čuju odgovore i stavove po pitanjima obrazovanja, Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Železari Smederevo...

"Građanima se šalje potpuno drugačija slika kada se bavite isključivo strankom i sedite u Krunskoj ulici ili kada obavljate još neku funkciju ili posao", smatra Ješić, a na pitanje koga vidi kao dobro rešenje na Pajtićevom mestu kao predsednika Pokrajinske vlade kaže da "ukoliko imate čvrst koalicioni dogovor onda možete postaviti bilo koga iz svog okruženja, a najrealnije je da to bude predsednik pokrajinske organizacije (Miroslav Vasin)".

Ovo tim pre, dodaje, što je reč o periodu od svega sedam, osam meseci do početka kampanje za redovne pokrajinske izbore koji će biti naredne godine.

Za krizu unutar vladajuće koalicije u Pokrajini Ješić donekle krivi i samu DS, koja je "sa 59 poslanika i gotovo apsolutnom većinom došla u situaciju da ima probleme", smatra to posledicom najviše kvaliteta ljudi koji su birani da budu poslanici u Skupštini Vojvodine, jer, kako kaže, ako nekoga možete da kupite za 10.000 evra onda se zaista postavlja pitanje njegovih kvaliteta.

Uveren je, međutim, da je DS i dalje naveći koalicioni partner u vlasti u Vojvodini, ybog čega mu je potpuno nejasno zašto se dogodio incident sa direktorkom "Vojvodinašuma" Martom Takač, sa kojom je, kaže, sarađivao dve godine i za koju kao menadžera ima samo reči hvale.

Takačeva je kandidat SVM-a i njena smena može prouzrokovati ozbiljne političke probleme, smatra Ješcih i upravo zbog toga tvrdi da je dobar njegov predlog da se predsednik stranke izuzme iz svih tih problema, jer "on treba da vodi politiku stranke i to od njega svi očekujemo".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ješić: Demokratskoj stranci treba predsednik u Beogradu

Izvor: Blic, 24.Feb.2015

Potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je danas da demokratama treba predsednik stranke koji je u Beogradu i da tim stavom on ne ruši Bojana Pajtića koji je legalno izabran na mesto predsednika DS, već "želi najbolje za tu stranku"...Ješić je rekao da je njegov predlog da se Pajtić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.