Jang:  Ponosan sam što promovišem Beogradski maraton

Izvor: Studio B, 25.Apr.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jang: Ponosan sam što promovišem Beogradski maraton

Grad Beograd aktivno se priprema za 27. Sviissgas Beogradski maraton, koji će biti održan u nedelju 27. aprila.

Aktuelni svetski rekorder na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang poručio je da je ponosan što će biti promoter predstojećeg 27. Beogradskog maratona.

"Velika je stvar vratiti se u Beograd posle 16 godina, kada sam ovde učestvovao u Kupu šampiona. Ponosan sam što sam se našao rame uz rame sa velikanima svetske atletike koji su već bili promoteri >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ovog takmičenja ", rekao je Jang na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Jang, koji je čuveni svetski rekord Edvina Mozesa od 47,02 oborio pre 22 godine na Olimpijskim igrama u Barseloni, istrčavši stazu u vremenu 46,78 sekundi, rekao je da izuzetno ceni srpskog rekordera u toj disciplini Emira Bekrića.

"Gledao sam sa uživanjem njegovu trku na prvenstvu sveta u Moskvi prošle godine, kada je osvojio bronzu", rekao je Jang.

On je naglasio da je Beograd retko mesto u svetu gde "se čovek oseća opušteno".

"Beogradski maraton je značajan ne samo za učesnike trke i sport uopšte, već i za celu zajednicu", poručio je Jang.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je da je Beogradski maraton "više od trke".

"Beogradski maraton je jedna od najvažnijih i najvećih sportskih manifestacija koje Beograd ima, on je više od obične trke jer promoviše Beograd u najboljem smislu. To je veliki sportski događaj, ali i događaj koji okuplja veliki broj turista koji dolaze da vide Beograd i da učestvuju u trci. Ova manifestacija traje 27 godina, jedna je od najstarijih sportskih manifestacija koja se svake godine održava u gradu" - istakao je Mladenović.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (AS S) Slobodan Branković poručio je da ASS kao i svake godine stoji uz Beogradski maraton.

Predsednik Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je Beogradski maraton po značaju za glavni grad u istom rangu kao Pobednik na Kalemegdanu i Avalski toranj.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ponovio je da će ovogodišnja manifestacuija biti rekordna po broju učesnika u glavnoj trci.

"Očekujemo maratonce iz 50 zemalja, gosti su počeli da dolaze, pristigli su atletičari iz Kenije i Etiopije, a očekujemo da najveći broj stigne sutra. ", rekao je Nikolić i naglasio da je do sada prijavljeno oko 1.450 maratonaca i polumaratonaca.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković kazao je da će u nedelju biti održano i prvenstvo Balkana u maratonu, kao i prvenstvo Srbije u polu-maratonu. On je Beograđanima poželeo da u nedelju pozdrave takmičare koji će se upustiti u trku na 42 kilometra i izrazio nadu da će u nedelju biti oboreni svi dosadašnji rekordi.

Konferenciji je prisustvovala i direktorka kompanije SBB Dragica Pilipović Čefi, koja je potpisala ugovor o saradnji sa Beogradskim maratonom, te će ove i naredne godine ta kompanija biti zvanični partner ove manifestacije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Organizatori najavili: Beogradski maraton će poslati lepu sliku u svet! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Apr.2014, 14:11

U Gradskoj skupštini održana je poslednja najava za 27. Beogradski maraton koji će biti održan u nedelju

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.