Izložba rasnih ovaca i goveda u Obrenovcu

Izvor: Studio B, 21.Sep.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba rasnih ovaca i goveda u Obrenovcu

Opština Obrenovac i Komisija za poljoprivredu, u saradnji sa Sekretarijatom za poljoprivredu grada Beograda, organizuju 23. septembra osmu izložbu rasnih goveda simentalske rase i ovaca rase virtenberg, saopšteno je iz te opštine.

Na tradicionalnoj manifestaciji, sa početkom u 9 sati, za sada će biti predstavljena 21 kolekcija ovaca i oko 100 grla goveda, naveo je predsednik Komisije za poljoprivredu Goran Aleksić.

Stručni žiri će, prema njegovim rečima, birati >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << najbolje krave i ovce u kategorijama krave prvotelke, junice, kolekcija goveda, apsolutni šampion, kolekcija ovaca, kolekcija dviski, kolekcija šilježadi i ovan šampion.

Obrenovačkoj izložbi najavljeno je prisustvo predstavnika opština i uzgajivača iz Šapca, Bogatića, Uba, Lazarevca, Mladenovca i Valjeva, dok će i ove godine učenici veterinarskog odeljenja Srednje poljoprivredno-hemijske škole biti operativna podrška izložbe, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.