Izložba pasa rase Cane Corso na sajmu

Izvor: Blic, 20.Sep.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba pasa rase "Cane Corso" na sajmu

Na Beogradskom Sajmu, u Hali 5, danas je održana specijalizovana izložba pasa rase "Cane Corso" uz podršku Sekretarijata za privredu, Veterinarske ustanove "Veterina Beograd" i Beogradskog sajma.

- Sekretarijat za privredu i Veterinarska ustanova "Veterina Beograd" prepoznali su kvalitet i koncept ove izložbe, a koja za svoj cilj ima zaštitu prava i dobrobiti životinja sa aspekta veterinarske struke i nauke, unapređenja zaštite životinja kao i popularizacije životinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i razvijanja humanijeg odnosa prema životinjama - izjavila je Tijana Maljković, gradski sekretar za privredu.

Posetioci su imati priliku da prisustvuju takmičenju pasa, ali i takmičenju vodiča pasa, takozvanih "hendlera".

Na samom kraju izložbe, posetioci su mogli da vide zanimljiva takmičenja po grupama, poput ocenjivanje grupa najlepša beba i dete i pas.

- Na ovakvim izložba ukazuje se na odgovorno vlasništvo koje je osnova za smanjenje broja napuštenih pasa i daje se podrška svim onima koji podržavaju Zakon o dobrobiti životinja i njegovu celishodnu primenu u praksi - kazao je Budimir Grbić, direktor VU "Veterina Beograd".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.