Ferstapen najbrži na trećem treningu u Barseloni

Izvor: B92, 08.Maj.2021, 14:14

Ferstapen najbrži na trećem treningu u Barseloni

Vozač Red Bula Maks Ferstapen bio je danas najbrži na trećem treningu uoči kvalifikacija za trku Formule 1 za Veliku nagradu Španije.

Ferstapen je ostvario rezultat 1:17,835 sekundi i bio je za 0,235 sekundi brži od aktuelnog šampiona, vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.

Treće i četvrto mesto zauzeli su vozači Ferarija Šarl Lekler (0,473) i Karlos Sainc (0,575), dok je peti bio Valteri Botas iz Mercedesa sa 0,588 sekundi zaostatka.

Iza njih bili su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lando Noris iz Meklarena, Pjer Gasli iz ekipe Alfa Tauri, vozač Meklarena Danijel Rikardo, Kimi Raikonen iz Alfa Romea i Serhio Peres iz Red Bula.

Kvalifikacije su na programu od 15 časova, a trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 15 časova.

Hamilton će danas pokušati da ostvari 100. pol poziciju u karijeri.

On je ove sezone pobedio u dve trke, u Bahreinu i Portugalu, dok je Verstapen bio brži u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.