Hrustanovićeva: Radila sam najbolje što umem

Izvor: Glas javnosti, 27.Mar.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrustanovićeva: Radila sam najbolje što umem

- Imala sa izuzetnu čast i zadovoljstvo da skoro punih deset godina radim za Beograd. Trudila sam se da radim korektno, pošteno, najbolje što umem - kratko juče saopštila Radmila Hrustanović, posle smenjivanja sa funkcije pomoćnika gradonačelnika Beograda.

Ona je u svom saopštenju istakla da je sa gradonačelnikom Draganom Đilasom imala odličnu saradnju zbog čega očekuje da će javnost u narednom periodu dobiti više informacija o njenom budućem društvenom angažmanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Iz Gradske uprave u petak je saopšteno da je gradonačelnik Đilas Radmilu Hrustanović razrešio dužnosti pomoćnice gradonačelnika zadužene za međunarodnu saradnju.

Skinuta i sa sajta

I na zvaničnom sajtu Skupštine grada izbrisano je ime i lična biografija u delu kome se navode pomoćnici gradonačelnika Beograda, a prema našim saznanjima ona je već odnela lične svari iz svog kabineta.

Biografija

Radmila Hrustanović rođena je 25. novembra 1952. godine u Beogradu. U periodu od 2001. do 2004. godine bila je predsednik Skupštine Beograda, što je pandan današnjem mestu gradonačelnika! U vreme dok je gradonačelnik bio Nenad Bogdanović bila je na funkciji njegovog zamenika. Prvo zaposlenje joj je bilo u saveznoj administraciji nekadašnje SFRJ, a zatim se devedesetih učlanila u Građanski savez Srbije, odakle je prešla u Demokratsku stranku. Kada je izbio rat 1999. napustila je državnu službu i otvorila advokatsku kancelariju.

Hrustanovićeva je od 2000. godine obavljala više odgovornih funkcija u Skupštini grada Beograda i kabinetu gradonačelnika i dala veliki doprinos u rešavanju zatečenih problema, razvoju međunarodnih i međugradskih odnosa, kao i unapređenju kvaliteta života u Beogradu.

Od 2001. do 2004. godine bila je predsednica Skupštine Beograda, što je u tom periodu bila funkcija u rangu sadašnjeg gradonačelnika Beograda.

U saopštenju Službe za informisanje Gradske uprave podseća se da članom 67. Statuta grada Beograda gradonačelnik postavlja i razrešava dužnosti pomoćnike gradonačelnika.

Međutim, izvor Kurira iz Skupštine grada potvrdio da je odnos između gradonačelnika Đilasa i Hrustanovićke bio loš i da je bilo ličnih neslaganja.

- Koliko je meni poznato, nema nikakvih skrivenih afera, jednostavno mišljenja su im se razmimoilazila i ona nije bila deo tima. Ne mogu da tvrdim da je razrešenju prethodila neka žestoka svađa, ali je tačno da kad sam u četvrtak sreo u Starom dvoru videlo se da je bila uznemirena. Samo se javila i odmahnula glavom i mogao sam da primetim da je bila uplakana - kaže izvor Kurira.

Radmila Hrustanović bila je poslednji kadar iz "garniture" prethodnog gradonačelnika, Nenada Bogdanovića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.