Izvor: Blic, 01.Sep.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna pomoć: Dosta udesa i jedan požar

Lekari beogradske Hitne pomoći imali su u poslednja 24 sata 196 intervencija, od čega na javnom mestu 59, bilo je više saobraćajnih nezgoda, srećom bez žrtava, kao i jedan požar, takođe bez žrtava, rečeno je jutros Tanjugu u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć.



Dr Nada Macura iz Hitne pomoći rekla je da je sinoć u ulici Dimitrija Avramovića izbio požar koji je brzo lokalizovan i nije bilo posledica.

Tokom noći je u 21.52 policiji prijavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pucnjava u ulici Mladena Mitrovića, ali ekipe nisu nikoga zatekle i najverovatnije se radilo o lažnoj dojavi.

Bilo je 13 zabeleženih udesa, u kojima su uglavnom stradali biciklisti i pešaci. Macura je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju, a na vozače, pre svega motocikliste, da nikako ne voze u alkoholisanom stanju, koje dosta smanjuje motoriku.

Hitnoj pomoći javljale su sve kategorije bolesnika, najviše astmatičari, pa srčani i psihijatrijski bolesnici, rekla je ona i preporučila hroničnim bolesnicima oprez, redovno uzimanje terapije i kontrolu pritiska, jer su moguće komplikacije, dodajući da je bilo zabeleženo i manje slučajeva pacijenata sa šlogovima.

Dr Macura je dodala da bi svi trebalo da koriste laganu hranu bogatu vitaminima i redovno unose dodatne količine tečnosti, pre svega vode i savetovala je oprez svima i manje boravka na suncu, bez obzira što je znatno hladnije, a takođe je neophodno i dalje nositi flašicu vode sa sobom.

Dr Macura je apelovala na sugrađane da telefonsku liniju 94 koriste samo za hitne slučajeve, za sve druge simptome poput povećanja temperature ili nekih drugih simptoma zamolila ih je da se u tim slučajevima tokom dana jave svojim lekarima u domovima zdravlja, ili u krajnjem slučaju konsultuju sa dežurnim lekarima Hitne pomoći na brojeve telefona 3615-008 i 3614-350.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.