HIT: Čume ženi kupio sovu iz Harija Potera!

Izvor: Kurir, 09.Nov.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Čume ženi kupio sovu iz Harija Potera!

Svedok-saradnik na saslušanju izjavio da je sa pola sveta kontaktirao da bi supruzi Ivani Tulović pronašao retku pticu kao poklon za rođendan. Problem je nastao kada su im se miševi kojima su hranili sovu razbežali po kući, ispričao Buha.

BEOGRAD - Svedok-saradnik Ljubiša Buha Čume izjavio je nedavno na saslušanju da je pevačici Ivani Tulović, s kojom vodi brakorazvodnu parnicu, dok su bili u ljubavi ispunjavao sve hirove, pa tako i želju da ima retku vrstu bele sove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Želela je da ima belu sovu. To je retka vrsta, jedva se nalazi i sa pola sveta sam kontaktirao da bih joj ispunio tu želju. Ta ptica na crnom tržištu košta mnogo, ali ja sam joj ispunio želju i belu sovu je dobila za rođendan - ispričao je, kako Kurir nezvanično saznaje, Ljubiša Buha Čume.

Preti im istrebljenje

On je rekao da je i dalje zakonitoj supruzi svojevremeno kupio čak i majmuna, ali da im je sova zadala najviše problema.

- Bela sova se hrani miševima, pa sam morao i miševe da kupim. Međutim, pobegli su nam i rastrčali se po kući, pa smo morali da ih jurimo - ispričao je Buha na saslušanju, na koje doveden zbog supruginih optužbi da ju je iz zatvora zvao telefonom i pretio joj smrću.

Čume, međutim, do kraja saslušanja nije ispričao kako se držanje sove kao kućnog ljubimca na kraju završilo, niti je otkrio gde je uspeo da pronađe i kupi ovu retku pticu.

Inače, snežna ili bela sova postala je vrlo popularna i tražena na crnom tržištu posle serija filmova o Hariju Poteru. U popularnim filmovima o malom čarobnjaku Hari Poter ima upravo belu sovu.

Ova ptica je tako postala jedan od najpopularnijih ljubimaca kog su bogataši počeli da kupuju svojoj deci. Zaštitnici životne sredine upozorili su da zbog toga ovim pticama preti istrebljenje.

Ljubiša Buha, podsetimo, služi kaznu od godinu dana zatvora u Padinskoj skeli zbog nasilja prema supruzi Ivani i policajcima iz njenog obezbeđenja.

Izlazi iz zatvora

Kako saznajemo, ostalo mu je da odsluži još nekoliko dana i sredinom sledeće nedelje trebalo bi da bude pušten na slobodu. Protiv njega je u međuvremenu pokrenuta istraga zbog sumnje da je supruzi poklonio ukradeni „ferari“ s prekucanim brojevima motora. Takođe, supruga Ivana, od koje se razvodi, optužila ga je i za brojna ubistva, zanemarivanje deteta, ali i pretnje koje joj navodno upućuje iz zatvora. O svemu tome dala je izjavu nadležnim organima.

Karakteristike

SNEŽNA SOVA

- može se pronaći u severnim delovima Evroazije i Severne Amerike

- prosečna veličina ove vrste životinja je od 53 do 71 cm, a težina 1,6 do 3 kilograma

- raspon krila može biti i preko 160 cm

- oči su im zlatnožute boje, a crni kljun prekriven je perjem

- hrane se miševima, zečevima, ribom i manjim pticama

Crno tržište

KOŠTAJU NEKOLIKO HILJADA EVRA

Milan Ružić, stručnjak za sove, kaže za Kurir da za snežnu sovu treba da se izdvoji značajna suma novca.

- Ilegalnim putem bele sove mogu da se nabave iz bilo koje zemlje, ali u legalnim uslovima ne znam da li ih iko ima i da li može da ih dobije. Ako je nabavljena na crnom tržištu, može da košta nekoliko hiljada evra - rekao je Milan Ružić i objasnio da je prirodno stanište ovih ptica u polarnom krugu, da ih ima vrlo malo i da su zakonom zaštićena vrsta.

(J. R.)

Autor: Jelena Spasić,Foto: Nemanja Pančić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.