Grejanje u Beogradu skuplje za 30 odsto

Izvor: S media, 01.Nov.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejanje u Beogradu skuplje za 30 odsto

Grejanje u Beogradu od danas će poskupiti za 30 odsto, saopšteno je iz Gradske uprave grada Beograda.

U saopštenju se navodi da je do poskupljenja došlo jer je za godinu dana gas poskupeo za 50 odsto.

"Da takva odluka nije doneta, "Beogradske elektrane" bi za nekoliko meseci uvećale već ionako veliki minus na svom računu, što bi za posledicu imalo ugrožavanje redovnog grejanja gradjana Beograda.

U saopštenju se navodi i da kvalitet grejanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tokom oktobra nije bio na zadovoljavajućem nivou i da će rad "Beogradskih elektrana" ubuduće biti posebno nadziran, kao i da će, ukoliko se situacija ne popravi, biti preduzete mere koje će obezbediti kvalitetno grejanje, bez obzira na vremenske uslove.

Skuplja kafa?

Dodaje se da je o tome gradonačelnik Beograda upoznao rukovodstvo "Beogradskih elektrana".

U saopštenju se dodaje da je cena od 77,48 dinara po kvadratnom metru napravljena na osnovu cene gasa od 35 dinara, što je manje od 38 dinara, koliko "Beogradske elektrane" trenutno plaćaju ovaj energent.

Skup gas rasteruje potrošače

Dodaje se da je u sadašnjem vremenu nekorektno da "Srbijagas" zaradjuje na gasu koji isporučuje toplanama, jer se na taj način dodatno ekonomski opterećuju svi koji koriste uslugu centralnog grejanja.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grejanje u Beogradu skuplje za 30 odsto

Izvor: Politika, 01.Nov.2010

BEOGRAD – Grejanje u Beogradu od danas će poskupiti za 30 odsto, saopšteno je iz Gradske uprave grada Beograda...U saopštenju se navodi da je do poskupljenja došlo jer je za godinu dana gas poskupeo za 50 odsto...„Da takva odluka nije doneta, „Beogradske elektrane” bi za nekoliko meseci uvećale...

Nastavak na Politika...

Grejanje u Beogradu skuplje 30 odsto. Nema ekonomskog opravdanja za poskupljenje, tvrde u Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije.

Izvor: TV Avala, 01.Nov.2010

Grejanje u Beogradu od danas će poskupiti za 30 odsto, saopšteno je iz Gradske uprave grada Beograda U saopštenju se navodi da je do poskupljenja došlo jer je za godinu dana gas poskupeo za 50 odsto.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.