Gradske službe spremne za Beogradski maraton

Izvor: Glas javnosti, 14.Apr.2010, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske službe spremne za Beogradski maraton

BEOGRAD- Tradicionalni 23. Beogradski maraton biće održan na ulicama srpske prestonice u nedelju 18. aprila uz podršku svih gradskih službi, najavili su u Gradskoj skupštini organizatori atletske manifestacije.

Direktor preduzeća "Beogradski maraton" Dejan Nikolić naveo je da čitava "armija" podržava ovu trku, koja će na beogradske ulice izvesti 340 maratonaca i polumaratonaca i nekoliko hiljada učesnika u rekreativnoj Trci zadovoljstva.

Gradski sekretar za >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sport Aleksandar Kovačević poručio je da je već sada "sve spremno" za Beogradski maraton.

- U prvom planu biće zdravlje svih učesnika manifestacije, za šta će biti zadužen Gradski sekretarijat za zdravstvo, koji će izvesti na beogradske ulice 30 medicinskih ekipa - dodao je zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stepovski.

Načelnik Policijske uprave Beograda Slobodan Vuković poručio je da će i ovoga puta biti angažovan "respektabilan broj policijskih službenika" u cilju bezbednosti građana i učesnika maratona.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da da pun doprinos organizaciji sportske manifestacije značajne za Beograd i Srbiju - tvrdi Vuković.

Pored učesnika u maratonskoj, polumaratonskoj i Trci zadovoljstva i ove godine je najavljena trka osoba sa invaliditetom.

Stručni saradnik u Savezu za sport invalida Beograda Aleksandar Vujičić podsetio je na slogan pod kojim će se takmičiti invalidi - "I mi želimo da se bavimo sportom".

- Pored 100 osoba sa invaliditetom koje će učestvovati u Trci zadovoljstva, imaćemo i predstavnika u maratonskoj trci. Radi se o slabovidom Goranu Nikoliću iz Kragujevca, kome će to biti prilika da ispuni normu za Paraolimpijske igre - istakao je Vujičić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.