Gradske službe rešavaju problema Beograđana

Izvor: Studio B, 08.Feb.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske službe rešavaju problema Beograđana

Siniša Mali, predsednik Privremenog organa grada Beograda i Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine, razgovarali su danas sa građanima Beograda.

U Starom dvoru građani Beograda izneli su svoje najurgentnije probleme i predlagali načine kako da glavni grad bolje funkcioniše.

Govoreći o dosadašnjim razgovorima sa građanima Beograda, Siniša Mali rekao je da je to bila prilika da se reaguje na probleme, ali i čuju sugestije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koje za cilj imaju veći kvalitet života.

– Mi ćemo na osnovu današnjih predloga napraviti novi plan rada gradskih sekretarijata i direkcija kako bi radili duže tokom nedelja, pa i subotom. Svakodnevni problemi građana su jedan od prioriteta privremene uprave, što znači da pored velikih infrastrukturnih prijekata, moramo razgovarati i o pitanjima poput oslobađanja trotoara na Voždovcu za pešake, vodovodne i kanalizacione mreže u Ripnju i Sremčici, načinu korišćenja socijalnih stanova ili uređenja parkova. Ovo je način da u direktnom kontaktu pokušamo da rešimo neke od problema i uspostavimo određene standarde za ubuduće kako bi bili što efikasniji i produktivniji. Pored toga, veliki deo pitanja odnosio se i na probleme koji su u okviru republičke nadležnosti, te je ovo dobra prilika da se uspostavi i tesna saradnja između grada i republike, kako bismo rešili što veći broj slučajeva koji su nam građani danas predstavili – rekao je Siniša Mali.

Ministar Mihajlović podsetila ja da je ovo 11 put kako ovo ministarstvo organizuje prijem građana i zahvalila se gradu Beogradu i Privremenom organu koji su omogućili da se i ovog puta razgovara sa građanima o pitanjima koja su za njih važna.

– Nadam se da će razgovori sa građanima i dalje biti praksa u gradu Beogradu, kao i da će gradski sekretarijati raditi i vikendom, što zahtevaju građani i tako na još efikasniji način raditi na rešavanju problema koji za cilj imaju što bolji život stanovnika Beograda. Iz nadležnosti republike, razgovarali smo o pitanjima iz oblasti energetike i o zaštiti životne sredine. Dobili smo i sugestije kako građani vide rešavanje pitanja deponija, a podsetiću da samo na jednog gradskoj opštini ima slučajeva gde postoji na skoro hiljadu „divljih deponija”. Tokom sledeće nedelje razgovaraćemo sa pojedinim nevladinim organizacijama o tom problemu i zajedno sa gradom ćemo nastojati da to pitanje rešimo na što efikasniji način – rekla je Mihajlovićeva.

Odgovarajaći na pitanje poboljšanja kontrole prehrambenih proizvoda na beogradskim pijacama, Siniša Mali podsetio je da je, nakon medijskih natpisa o nelegalnoj prodaji mesa sumnjivog porekla, grad odmah reagovao i uspostavio vanrednu kontrolu.

– Ovo pitanje nije samo problem grada Beograda, čija to zapravo i nije nadležnost već i pitanje koordinacije sa republikom. Mi smo hitno reagovali jer nam je zdravlje sugrađana najvažnije i to će pitanje sigurno biti jedan od pririteta u narednom periodu – rekao je Mali.

Pored njih, sa građanima su razgovarali i pomoćnici ministra, kao i gradski sekretari za saobraćaj, komunalna i stambena pitanja, urbanizam, saobraćaj, sport, obrazovanje i dečju zaštitu, zdravlje i legalizaciju.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Mihajlović danas sa građanima Novog Sada

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 10:16

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović danas će o aktuelnim problemima razgovarati sa građanima Novog Sada...Mihajlović će, kako je najavljeno iz ministarstva, primati građane Novog Sada u prostorijama Gradske kuće, na Trgu slobode u tom gradu...Građani će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.