Gradonačelnici Beograda i Ljubljane o saradnji dva grada

Izvor: Studio B, 22.Nov.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnici Beograda i Ljubljane o saradnji dva grada

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, sa kojim je razgovarao o jačanju saradnje dva grada, kao i o velikim infrastrukturnim projektima koji se sprovode u srpskoj prestonici.

 

Mali je kolegi iz Slovenije predstavio napredak projekta Beograd na vodi, što je gradonačelnik Ljubljane pohvalio i istakao da će taj projekat potpuno promeniti izgled grada. Bilo je reči i o izgradnji nove Autobuske stanice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kao i o uspesima nacionalne avio - kompanije „Er Srbija", što je Janković takođe pohvalio.

Osvrnivši se na svoju nedavnu posetu Pekingu, gradonačelnik Mali je govorio o turističkom potencijalu koji nose posetioci iz Kine, tako da je bilo reči o tome kako oni mogu da se privuku, i kako dva glavna grada mogu zajedničkim snagama da im predstave svoje potencijale.

S obzirom na to da je Beograd nedavno postao deo panevropske asocijacije gradova „EUROCITIES", sagovornici su razgovarali i o saradnji u okviru te asocijacije koja povezuje preko 130 najvećih evropskih gradova. Domaćin godišnjeg sastanka ove grupe gradova 2017. godine biće upravo Ljubljana.

Mali i Janković su zaključili da je saradnja dva glavna grada na visokom nivou, ali i da se još više može raditi na realizaciji Sporazuma o bratimljenju dva grada, koji je potpisan 2010. godine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.